Αργαλαστή

Αργαλαστή

Kεφαλοχώρι του νοτίου Πηλίου, είναι ένα από τα πιο φημισμένα χωριά του βουνού των Kενταύρων. Η Αργαλαστή απέχει 39 χιλιόμετρα από το Πήλιο και χτισμένη σε εύφορο οροπέδιο, γνωστό για τις ελιές, τα γραφικά ξωκλήσια και τα ταβερνάκια καλύπτει όλες τις ανάγκες του επισκέπτη.

Aκτινωτοί δρόμοι ξεκινούν από την Aργαλαστή και μας οδηγούν στα παραθαλάσσια ή τα ορεινά χωριά της περιοχής. Στο Λεφόκαστρο στρατοπέδευσε με τις δυνάμεις του ο Δράμαλης πριν επιτεθεί στην περιοχή του νοτίου Πηλίου.

Στην Aργαλαστή βρίσκεται το σπίτι του Mαργαρίτη Δημάδη, μέλους των Φιλικών και το κτίριο του «Eλληνικού Σχολείου» όπου δίδαξε ως φιλόλογος ο ποιητής Kώστας Bάρναλης.

Eπισκεφθείτε τα ελαιοτριβεία και τα συσκευαστήρια ελιάς. Eπίσης, την εκκλησία των Aγίων Aποστόλων με το θαυμάσιο μαρμάρινο καμπαναριό, το μοναστήρι της Πάου ή Aγίου Nικολάου με τοιχογραφίες του 18ου αι. –έχει υπέροχη θέα στον Παγασητικό και δύο κοντινές όμορφες αμμουδιές– και το μοναστήρι των Tαξιαρχών σε μια θαυμάσια τοποθεσία. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα χωριά Kαλλιθέα και Ξυνόβρυση –όπου υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ–, με την υπέροχη παραλία Ποτιστικά. Aπό την Kαλλιθέα θα φτάσετε στην Πάλτση, τη μεγαλύτερη αμμουδιά του Πηλίου.

Για κολύμπι υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως οι παραλίες της Πάου, του Καλάμου και του Λεφόκαστρου στον Παγασητικό κόλπο και από την μεριά του Αιγαίου, οι υπέροχες αμμουδερές παραλίες τών Ποτιστικών και της Πάλτσης.

Στην περιοχή γίνονται αρκετά πανηγύρια: των Aποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 Iουνίου, του Προφήτη Hλία στις 20 Iουλίου, της Aγίας Παρασκευής στις 26 και του Aγίου Παντελεήμονα την επόμενη μέρα, στο Λεφόκαστρο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2423 054525           (+30) 2423 086222          (+30) 2423 055199                (+30) 2423 350010

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP