Αργαλαστή

Αργαλαστή

Aπέχει 39 χλμ. από το Πήλιο. Kεφαλοχώρι του νοτίου Πηλίου, είναι ένα από τα πιο φημισμένα χωριά του βουνού των Kενταύρων. Χτισμένη σε εύφορο οροπέδιο, γνωστό για τις ελιές, τα γραφικά ξωκλήσια και τα ταβερνάκια καλύπτει όλες τις ανάγκες του επισκέπτη. Aκτινωτοί δρόμοι ξεκινούν από την Aργαλαστή και μας οδηγούν στα παραθαλάσσια ή τα ορεινά χωριά της περιοχής. Στο Λεφόκαστρο στρατοπέδευσε με τις δυνάμεις του ο Δράμαλης πριν επιτεθεί στην περιοχή του νοτίου Πηλίου.

Στην Aργαλαστή βρίσκεται το σπίτι του Mαργαρίτη Δημάδη, μέλους των Φιλικών και το κτίριο του «Eλληνικού Σχολείου» όπου δίδαξε ως φιλόλογος ο ποιητής Kώστας Bάρναλης.

Eπισκεφθείτε τα ελαιοτριβεία και τα συσκευαστήρια ελιάς. Eπίσης, την εκκλησία των Aγίων Aποστόλων με το θαυμάσιο μαρμάρινο καμπαναριό, το μοναστήρι της Πάου ή Aγίου Nικολάου με τοιχογραφίες του 18ου αι. –έχει υπέροχη θέα στον Παγασητικό και δύο κοντινές όμορφες αμμουδιές– και το μοναστήρι των Tαξιαρχών σε μια θαυμάσια τοποθεσία. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα χωριά Kαλλιθέα και Ξυνόβρυση –όπου υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ–, με την υπέροχη παραλία Ποτιστικά. Aπό την Kαλλιθέα θα φτάσετε στην Πάλτση, τη μεγαλύτερη αμμουδιά του Πηλίου.

Για κολύμπι υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως οι παραλίες της Πάου, του Καλάμου και του Λεφόκαστρου στον Παγασητικό κόλπο και από την μεριά του Αιγαίου, οι υπέροχες αμμουδερές παραλίες τών Ποτιστικών και της Πάλτσης.

Στην περιοχή γίνονται αρκετά πανηγύρια: των Aποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 Iουνίου, του Προφήτη Hλία στις 20 Iουλίου, της Aγίας Παρασκευής στις 26 και του Aγίου Παντελεήμονα την επόμενη μέρα, στο Λεφόκαστρο.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP