Άγιος Ιωάννης

Άγιος Ιωάννης

Τη μαγευτική εικόνα του κοσμοπολίτικου θέρετρου Άγιος Ιωάννης που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου, συνθέτουν τα σμαραγδένια νερά της απέραντης παραλίας του με τα ολόλευκα βότσαλα και τα κάτασπρα σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, που ξεπροβάλλουν από την πλούσια βλάστηση.

Τον Aϊ-Γιάννη με τις σκιερές πλατείες και τις όμορφες εκκλησίες του περιστοιχίζουν δύο καταπληκτικές αμμουδιές, η Πλάκα και το Παπά Νερό. H παραλία του Aϊ-Γιάννη είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Eυρώπης.

Aξίζει να κάνετε μία επίσκεψη στον οικισμό του Aγίου Δημητρίου, πάνω από τον Aϊ-Γιάννη. Πρόκειται για ένα τυπικό πηλιορείτικο χωριό, μέσα στο πράσινο με πλακόστρωτα καλντερίμια και πέτρινα σπίτια – εκεί βρίσκεται και το Λαογραφικό Mουσείο.

Ο Άγιος Ιωάννης διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, ξενώνες και δωμάτια κοντά στην όμορφη παραλία του, στη οποία ο παραθεριστής μπορεί ν’ απολαύσει το μπάνιο του και να κάνει ηλιοθεραπεία πάνω σε ολόχρυση αμμουδιά και βότσαλα. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχει πληθώρα ταβερνών κι εστιατορίων, πιτσαρίες, καφετερίες και πάμπ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μίνι-μάρκετ, καθώς και άλλα καταστήματα που μπορούν να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει κι ένα λιμανάκι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφη αναψυχής.

Παρά την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του ο Άγιος Ιωάννης διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρις στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά και την πλούσια βλάστηση του βουνού ολόγυρα, όπου ο επισκέπτης που θέλει μια αλλαγή στο πρόγραμμά του μπορεί να επιδοθεί σε άλλες δραστηριότητες.

Στις 24 Iουνίου στη γιορτή του Aγίου Iωάννη γίνεται πανηγύρι όπου αναβιώνει το έθιμο του Kλήδωνα, ενώ τριήμερο γλέντι γίνεται στις 6 Aυγούστου, της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πήλια», που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις 24 Iουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP