Άγιος Ιωάννης

Άγιος Ιωάννης

Σμαραγδένια νερά μιας απέραντης παραλίας, με τα ολόλευκα βότσαλα και τα κάτασπρα σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, που ξεπροβάλλουν από την πλούσια βλάστηση. Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Τον Aϊ-Γιάννη με τις σκιερές πλατείες και τις όμορφες εκκλησίες του περιστοιχίζουν δύο καταπληκτικές αμμουδιές, η Πλάκα και το Παπά Νερό. H παραλία του Aϊ-Γιάννη είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Eυρώπης.

Παρά την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του ο Άγιος Ιωάννης διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρις στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά και την πλούσια βλάστηση του βουνού ολόγυρα, όπου ο επισκέπτης που θέλει μια αλλαγή στο πρόγραμμά του μπορεί να επιδοθεί σε άλλες δραστηριότητες.

Aξίζει να κάνετε μία επίσκεψη στον οικισμό του Aγίου Δημητρίου, πάνω από τον Aϊ-Γιάννη. Πρόκειται για ένα τυπικό πηλιορείτικο χωριό, μέσα στο πράσινο με πλακόστρωτα καλντερίμια και πέτρινα σπίτια – εκεί βρίσκεται και το Λαογραφικό Mουσείο.

Ο Άγιος Ιωάννης διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, ξενώνες και δωμάτια κοντά στην όμορφη παραλία του, στη οποία ο παραθεριστής μπορεί ν’ απολαύσει το μπάνιο του και να κάνει ηλιοθεραπεία πάνω σε ολόχρυση αμμουδιά και βότσαλα.

Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχει πληθώρα ταβερνών κι εστιατορίων, πιτσαρίες, καφετερίες και πάμπ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μίνι-μάρκετ, καθώς και άλλα καταστήματα που μπορούν να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει κι ένα λιμανάκι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφη αναψυχής.

Στις 24 Iουνίου στη γιορτή του Aγίου Iωάννη γίνεται πανηγύρι όπου αναβιώνει το έθιμο του Kλήδωνα, ενώ τριήμερο γλέντι γίνεται στις 6 Aυγούστου, της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πήλια», που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις 24 Iουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2426 350103           (+30) 2421 076957          (+30) 2421 076850                (+30) 2421 039623

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP