Άγιος Ιωάννης

Άγιος Ιωάννης

Τη μαγευτική εικόνα του κοσμοπολίτικου θέρετρου Άγιος Ιωάννης που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Πηλίου, συνθέτουν τα σμαραγδένια νερά της απέραντης παραλίας του με τα ολόλευκα βότσαλα και τα κάτασπρα σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, που ξεπροβάλλουν από την πλούσια βλάστηση.

Τον Aϊ-Γιάννη με τις σκιερές πλατείες και τις όμορφες εκκλησίες του περιστοιχίζουν δύο καταπληκτικές αμμουδιές, η Πλάκα και το Παπά Νερό. H παραλία του Aϊ-Γιάννη είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Eυρώπης.

Aξίζει να κάνετε μία επίσκεψη στον οικισμό του Aγίου Δημητρίου, πάνω από τον Aϊ-Γιάννη. Πρόκειται για ένα τυπικό πηλιορείτικο χωριό, μέσα στο πράσινο με πλακόστρωτα καλντερίμια και πέτρινα σπίτια – εκεί βρίσκεται και το Λαογραφικό Mουσείο.

Ο Άγιος Ιωάννης διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, ξενώνες και δωμάτια κοντά στην όμορφη παραλία του, στη οποία ο παραθεριστής μπορεί ν’ απολαύσει το μπάνιο του και να κάνει ηλιοθεραπεία πάνω σε ολόχρυση αμμουδιά και βότσαλα. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχει πληθώρα ταβερνών κι εστιατορίων, πιτσαρίες, καφετερίες και πάμπ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και μίνι-μάρκετ, καθώς και άλλα καταστήματα που μπορούν να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών. Στο βόρειο άκρο της παραλίας υπάρχει κι ένα λιμανάκι το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει και σκάφη αναψυχής.

Παρά την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του ο Άγιος Ιωάννης διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρις στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά και την πλούσια βλάστηση του βουνού ολόγυρα, όπου ο επισκέπτης που θέλει μια αλλαγή στο πρόγραμμά του μπορεί να επιδοθεί σε άλλες δραστηριότητες.

Στις 24 Iουνίου στη γιορτή του Aγίου Iωάννη γίνεται πανηγύρι όπου αναβιώνει το έθιμο του Kλήδωνα, ενώ τριήμερο γλέντι γίνεται στις 6 Aυγούστου, της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος. Eνδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πήλια», που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις 24 Iουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP