Άγιος Δημήτριος

Άγιος Δημήτριος

Μεγάλο γραφικό χωριό χτισμένο πάνω σε μια καταπράσινη ράχη που φτάνει ως την θάλασσα. Ο Άγιος Δημήτριος είναι χωριό του ανατολικού Πηλίου, 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Βόλου.

Πήρε το όνομά του από ένα παλιό μοναστήρι, το οποίο στα νεότερα χρόνια έδωσε την θέση του στον σημερινό ομώνυμο, μεγαλοπρεπή, μητροπολιτικό ναό.

Το χωριό διαθέτει πολλά λιθόστρωτα καλντερίμια και φυσικά μονοπάτια που οδηγούν σε ξωκλήσια, όπως του Άη-Γιαννάκη, του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας και του Σωτήρος, σε πλατείες με φιλικές ταβέρνες και σε πολλά γραφικά καταλύματα, τα οποία τώρα τελευταία αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.

Κατηφορίζοντας μέσα από τα καλντερίμια ή τον δημόσιο ασφαλτόστρωτο δρόμο, θα φτάσετε, τελικά, στον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, ο οποίος στο παρελθόν ήταν το επίνειο του Αγίου Δημητρίου, σήμερα όμως αποτελεί το πιο αναπτυγμένο παραθαλάσσιο θέρετρο του Πηλίου.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τις πανέμορφες παραλίες του Αγίου Ιωάννη, το Παπά νερό και την Πλάκα για καλοκαιρινές βουτιές και να γευτείτε τα παραδοσιακά φαγητά από τα ταβερνάκια ή τις φιλόξενες κυράδες του χωριού.

Υπάρχουν πολυτελή, άνετα, παραδοσιακά και ήσυχα καταλύματα για χειμερινές και καλοκαιρινές αποδράσεις. Αυτό το μαγευτικό χωριό περιέχει και πολλές συνοικίες όπως η συνοικία της Ξυρόβρυσης και η συνοικία Πιτσέικα, που μπορείτε να πιείτε το δροσερό νερό της πέτρινης πηγής που ιδρύθηκε το 1899 και να κάνετε βόλτα στα παλιά πλατάνια της πλατείας που βρίσκονται εκεί.

Μέσα σε αυτές τις συνοικίες μπορείς να επισκεφτείς το παλιό αρχοντικό Σάλτα που πρώτα ήταν δημοτικό κέντρο, στην συνέχεια έγινε νηπιαγωγείο και τώρα στεγάζει το τμήμα δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2422 350204           (+30) 2422 029800          (+30) 2422 026198                (+30) 2422 021867

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP