Αρκοί

Αρκιοί

Μικρό στολίδι των Δωδεκανήσων στο Ανατολικό Αιγαίο και το μεγαλύτερο από μία συστάδα νησιών. Οι Αρκιοί, που βρίσκονται στα βόρεια των Λειψών, είναι αρκετά απομονωμένοι και έχουν μόλις 40 κατοίκους, οι οποίοι ζουν στο μοναδικό οικισμό και λιμάνι του νησιού. Tο λιμανάκι βρίσκεται στο βάθος ενός ασφαλούς όρμου, στην είσοδο του οποίου υπάρχουν πολλές μικρές βραχονησίδες.

Έχουν υπέροχα τοπία και ήρεμη ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για χαλαρές και ξεκούραστες διακοπές, μακριά από την κίνηση και την πολυκοσμία.

Είναι μέσα στο πρόγραμμα των μονοήμερων εκδρομών από τα γειτονικά τους νησιά και οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν στο νησάκι μόνο για λίγες ώρες. Aν θέλετε να μείνετε περισσότερο, θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο λιμανάκι του νησιού μπορείτε να φάτε στα παραδοσιακά καφενεία, που σερβίρουν και σπιτικό φαγητό.

Οι Αρκιοί είναι ένα παρθένο μέρος με υπέροχες ανέγγιχτες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και αμμώδεις ή βοτσαλωτές ακτές. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, όπως ομπρέλα, νερό και φαγητό, καθώς οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες. Επισκεφθείτε τις παραλίες Τηγανάκια, Πατελιά, Αμπελάκι, Καψαλισμένο και Λιμνάρι.

Aξίζει να περάσετε με καΐκι στην απέναντι νησίδα, Mαράθι ή Mαραθονήσι, όπου θα βρείτε μία πολύ όμορφη αμμουδιά όπου λειτουργεί μια μικρή πανσιόν και ένα εστιατόριο. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2247 041209           (+30) 2247 041222          (+30) 2242 051200                (+30) 2247 041204

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP