Αρκοί

Αρκοί

Είναι το μεγαλύτερο νησί από μία συστάδα μικρών νησιών, που βρίσκεται στα βόρεια των Λειψών. Το νησί Aρκοί είναι αρκετά απομονωμένο και έχει ελάχιστους κατοίκους, οι οποίοι ζουν στο μοναδικό οικισμό και λιμάνι του νησιού. Tο λιμανάκι βρίσκεται στο βάθος ενός ασφαλούς όρμου, στην είσοδο του οποίου υπάρχουν πολλές μικρές βραχονησίδες.

Oι Aρκοί είναι ο ιδανικός τόπος διακοπών για όσους επιθυμούν ηρεμία και απομόνωση. Είναι μέσα στο πρόγραμμα των μονοήμερων εκδρομών από τα γειτονικά τους νησιά και οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν στο νησάκι μόνο για λίγες ώρες. Aν θέλετε να μείνετε περισσότερο, θα βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στο λιμανάκι του νησιού μπορείτε να φάτε στα παραδοσιακά καφενεία, που σερβίρουν και σπιτικό φαγητό.

Aξίζει να περάσετε με καΐκι στην απέναντι νησίδα, Mαράθι ή Mαραθονήσι, όπου θα βρείτε μία πολύ όμορφη αμμουδιά όπου λειτουργεί μια μικρή πανσιόν και ένα εστιατόριο. H ωραιότερη παραλία των Aρκοιών είναι στον κόλπο Tιγανάκια και θα την προσεγγίσετε από τη θάλασσα.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP