Νέα Κούταλη

Νέα Κούταλη

Γραφικό ψαροχώρι πάνω στη θάλασσα, με μεγάλη ιστορία και αμέτρητες γραφικές γωνιές που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Η Νέα Κούταλη είναι ένα προσφυγικό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στον κόλπο του Mούδρου, κοντά σε πευκοδάσος, με καλή ρυμοτομία και περιποιημένα σπίτια που φτάνουν μέχρι το γραφικό ψαρολίμανο.

Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Μύρινας και οι κάτοικοί του, πρόσφυγες από την Κούταλη του Μαρμαρά, ασχολούνται με την καλλιέργεια μυδιών και τη σπογγαλιεία.

Τα ιδιαίτερα φροντισμένα σπίτια με τους ολάνθιστους κήπους, η παραλία, η εντυπωσιακή παράδοση, κάνουν την Νέα Κούταλη έναν από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στη Λήμνο.

Το γραφικό της λιμανάκι είναι γεμάτο ψαρόβαρκες και καΐκια, ενώ από τις ταβέρνες της παραλίας απολαμβάνει κανείς τη θέα στον κόλπο του Μούδρου.

Κάνοντας μια βόλτα στο εσωτερικό του οικισμού θα δείτε τα ασβεστωμένα χαμηλά σπίτια, με τις ξύλινες στέγες με τα κεραμίδια, όπως και στενά πλακόστρωτα σοκάκια με γλάστρες και πολύχρωμα λουλούδια οδηγούν στην θάλασσα.

Κεντρική εκκλησία του οικισμού είναι η Αγία Μαρίνα, όμως το πανηγύρι της Νέας Κούταλης γίνεται στις 6 Αυγούστου, του Σωτήρος.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2254 350000           (+30) 2254 022201          (+30) 2254 029885                (+30) 2254 350400

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP