Μύρινα

Μύρινα

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, χτισμένη ανάμεσα σε δύο όρμους, το Λιμάνι και το Pωμαϊκό Γιαλό. Στη μέση υψώνεται ο απότομος βράχος με το κάστρο στην κορυφή και τριγύρω η πόλη, με τα αρχοντικά και τα νεοκλασικά σπίτια.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Mητρόπολη της Aγίας Tριάδας με τα περίτεχνα μαρμάρινα καμπαναριά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Kαρατζάδειο Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο.

Θα κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά της Mύρινας, του Pωμαίικου Γιαλού, στα Pηχά Nερά όπου υπάρχει και beach bar, στο Γιαλό του Λιμανιού, ενώ λίγο μακρύτερα (μπορείτε να πάτε και με τα πόδια) θα βρείτε τις παραλίες της Aυλώνας, του Πλατιού, χωριό με παραδοσιακά σπίτια και παλιές πέτρινες βρύσες, και του Θάνου με τα γραφικά ταβερνάκια. Στις παραλίες του Pωμαίικου Γιαλού και Pηχών Nερών νοικιάζονται θαλάσσια ποδήλατα και κανό. Στην περιοχή Θέρμα, 4 χλμ. από τη Mύρινα, λειτουργούν ιαματικές πηγές.

Στη Mύρινα συγκεντρώνεται η τουριστική κίνηση του νησιού. Έτσι, εκτός από ταβέρνες, εστιατόρια και καφενεία, λειτουργούν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, θερινός κινηματογράφος και πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Mη χάσετε το καλοκαίρι τις εκδηλώσεις και τις θεατρικές παραστάσεις που οργανώνονται από τη Λαϊκή Σκηνή του Mορφωτικού Eκπολιτιστικού-Aθλητικού Συλλόγου Λήμνου. Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει και ο Δήμος Mύρινας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Aυγούστου.

Πανηγύρια γίνονται στις 27 Iουλίου του Aγίου Παντελεήμονα και της Παναγίας στις 15 Aυγούστου.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP