Κοντοπούλι

Κοντοπούλι

Γραφικό κεφαλοχώρι, χτισμένο σε εύφορο κάμπο, 29 Χχιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μύρινας, εκεί όπου πέρασε χρόνια εξορίας ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσο. Το Κοντοπούλι θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Λήμνου και βρίσκεται κοντά στο χωριό βρίσκονται οι λίμνες Αλυκή και Χορταρολίμνη, ο μεγαλύτερος υγροβιότοπος του Αιγαίου, που φιλοξενεί φοινικόπτερα και φλαμίνγκος.

Με το που μπείτε στο χωριού θα αντικρύσετε τους τεράστιους φοίνικες, θα δείτε την παλιά λιθόχτιστη βρύση, του 1927, με τα περίτεχνα σχέδια βρίσκεται κοντά στην πλατεία, όπου συγκεντρώνονται και τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια του χωριού, όπως επίσης και τα καταστήματα που διαθέτει.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης Hφαιστεία και το Καβείριο ιερό. Ένα μονοπάτι στο τέλος του γκρεμού, μετά τα αρχαιολογικά μνημεία, οδηγεί σε μια σπηλιά όπου σύμφωνα με την παράδοση έζησε ο ήρωας του ομηρικού έπους, Φιλοκτήτης, και θεωρείται ότι συνδέεται μυστικά με το Kαβείριο ιερό.

Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε και το κτήριο της Δημητριάδειου Σχολής, που χρονολογείται του 1925.

Θα κολυμπήσετε στην παραλία της περιοχή Kέρος, 2 χιλιόμετρα από το χωριό.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Κοντοπούλι διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους τοπικούς συλλόγους, ενώ τον Aύγουστο γίνονται αθλητικοί αγώνες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2254 350000           (+30) 2254 022201          (+30) 2254 029885                (+30) 2254 350400

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP