Βατερά

Βατερά

Η περιοχή των Βατερών είναι το πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού. Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και κάμπινγκ που μπορούν να εξασφαλίσουν άνετη διαμονή. Σημαντική είναι και η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού τα τελευταία χρόνια.

Στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής θα βρείτε φρέσκα ψάρια, ντόπια κρέατα και καθαρά σπιτικά φαγητά μαγειρεμένα από αγνά ντόπια λαχανικά και το υπέροχο Μυτιληνιό λάδι.

Η παραλία των Βατερών, με μήκος 8 χλμ. και πλάτος 10 έως 30 μέτρα, είναι πανέμορφη με χονδρόκοκκη χαλαζιακή άμμο και χαλίκια και σε μεγάλο μήκος της είναι κατάφυτη από αλμυρίχια. Εξαιτίας της θέσης της –στη νότια πλευρά του νησιού - είναι προφυλαγμένη από τους συνηθισμένους καλοκαιρινούς βόρειους ανέμους (μελτέμια). Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη επειδή τα νερά της ανανεώνονται στο ανοιχτό πέλαγος.

Στα άκρα της εκβάλλουν δυτικά ο Αλμυροπόταμος και ανατολικά ο Βούρκος ποταμός, οι οποίοι αποτελούν ενδιαφέροντες υγροβιότοπους.
Ειδικά ο Αλμυροπόταμος, ο οποίος πηγάζει απ’ τις θερμοπηγές του Πολιχνίτου και έχει νερό όλο το χρόνο, δίνει καταφύγιο σε πολλές χελώνες, νερόφιδα, νερόκοτες και διάφορα άλλα είδη πουλιών, που ξεκόβουν απ’ τους γειτονικούς υγροβιότοπους του Κόλπου Καλλονής. Στα πλεονεκτήματα του Αλμυροπόταμου είναι οι παρόχθιοι δρόμοι, που επιτρέπουν την εύκολη εξερεύνησή του σε μεγάλο βάθος.
Εξαιρετική και ενδιαφέρουσα είναι και η πανίδα της περιοχής με σπάνια είδη λουλουδιών.

Δυτικά απ' τον Αλμυροπόταμο ξεκινάει ο σχηματισμός του ακρωτηρίου του Αγίου Φωκά. Στην άκρη του το γραφικό αλιευτικό καταφύγιο και από πάνω του το ομώνυμο εκκλησάκι δίπλα στα ερείπια των πρωτοχριστιανικών ναών, που χτίστηκαν με υλικά απ' το ιερό του Διονύσου. Λίγο πιο πέρα μικρές κλειστές αμμουδερές αγκάλες, όπου η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια ή με βάρκα.

Στα Βατερά μπορεί κανείς να ασχοληθεί με καταδύσεις, να απολαύσει τη θέα από την κορφή του Αη Λια, να κολυμπήσει και να επισκεφτεί την έκθεση της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας και τον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP