Ταβάρι

Μεσότοπος

Χτισμένος στις πλαγιές γυμνών ηφαιστειογενών λόφων που αποτελούν δημιουργήματα της λειτουργίας μεγάλου ηφαιστειακού κρατήρα στο γεωλογικό παρελθόν. Ο Μεσότοπος, 78 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη, βρίσκεται στο δήμο Ερεσού και αποτελείται από τα χωριά Μεσότοπος, Ταβάρι, Χρουσός, Ποδαράς.

Ο οικισμός μπορεί δίκαια να χαρακτηρισθεί λίκνο του λεσβιακού λαϊκού πολιτισμού και είναι γνωστός σε όλο το νησί για τους εξαιρετικούς μάστορές του.

Πρόκειται για παραδοσιακό χωριό, με στενά πλακόστρωτα σοκάκια και σπίτια με κεραμοσκεπές. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και τον τουρισμό.

Σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από την Ερεσό με το γραφικό του επίνειο το Ταβάρι και τις χρυσαφένιες παραλίες του Χρούσσο και Ποδαρά.

Το Ταβάρι –δυο χιλιόμετρα νότια του οικισμού- είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με γραφική αμμουδερή παραλία και ένα μικρό λιμανάκι που φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες της περιοχής. Η περιοχή διαθέτει πολλά εξοχικά σπίτια κυρίως των κατοίκων του Μεσοτόπου και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία του Χρούσου είναι μια από τις ωραιότερες αμμώδης παραλίες της Λέσβου, με πεντακάθαρα νερά. Μην παραλείψετε να την επισκεφτείτε. Ανατολικά από το Ταβάρι, σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρα βρίσκεται η αμμώδης παραλία Ποδαράς. Εντυπωσιάζει το τοπίο με τα ηφαιστειογενή βράχια που περιβάλει την εύφορη μικρή πεδιάδα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2251 350500           (+30) 2251 037721          (+30) 2251 356200                (+30) 2251 351100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP