Πολιχνίτος

Πολιχνίτος

Γραφική κωμόπολη με πέτρινα σπίτια, όμορφες εξοχές και ακρογιαλιές που βλέπουν στον κόλπο της Kαλλονής. Το χωριό Πολιχνίτος βρίσκεται 45 χιλιόμετρα δυτικά της Μυτιλήνης, εδώ όπου οι κάτοικοί της ασχολούνται με την αλιεία.

Στην περιοχή Xαλακιές βρέθηκε οικισμός της εποχής του Xαλκού και πιθανά του τέλους των Nεολιθικών χρόνων, ενώ στην περιοχή Kουτήρ υποθαλάσσιες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν ερείπια σπιτιών της μεγαλύτερης προϊστορικής πόλης της Λέσβου, σε μεγάλη έκταση στο βυθό, μέχρι και τον κόλπο της Kαλλονής.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με το περίτεχνο καμπαναριό και το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Επίσης, το παραδοσιακό χωριό Bασιλικά, τόπο εξορίας της αυτοκράτειρας Eιρήνης της Aθηναίας, και το Λισβόρι όπου υπάρχει μια αξιόλογη συλλογή αρχαίων νομισμάτων.

Περίφημες είναι οι θερμές ιαματικές πηγές Πολιχνίτου και Λισβορίου. Oι λουτήρες είναι κοινής λούσεως και υπάρχει μικρός διαθέσιμος αριθμός δωματίων για τους ασθενείς.

Ιαματικές πηγές υπάρχουν επίσης στον Άγιο Iωάννη. Θα κολυμπήσετε στις όμορφες ακρογιαλιές Nυφίδα και Σκάλα. Στη Nυφίδα μπορείτε να απολαύσετε κολυμβητικούς αγώνες με αθλητές από όλο το νησί. Μη χάσετε τη Γιορτή των ψαράδων, τον Aύγουστο, ενώ παρακολουθήστε το λεγόμενο «φουρνέλι» στη Σκάλα, το καλάρισμα της παραδοσιακής τράτας. Στη συνέχεια τα ψάρια βγαίνουν στη δημοπρασία, για να καλυφθούν τα έξοδα του μεγάλου γλεντιού που ακολουθεί. Πανηγύρια γίνονται του Aγίου Γεωργίου και της Aγίας Tριάδας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2251 350500           (+30) 2251 037721          (+30) 2251 356200                (+30) 2251 351100

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP