Πλωμάρι

Πλωμάρι

Μεγάλη, γραφική κωμόπολη, που βρίσκεται 42 χλμ. νοτιοδυτικά της Mυτιλήνης. Χτίστηκε το 1842 και έχει καλή ρυμοτομία, παραδοσιακά αρχοντικά αλλά και ωραία σύγχρονα κτίσματα, πάρκα και πολύ πράσινο. Oι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με την ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή του φημισμένου ούζου Πλωμαρίου.

Επισκεφθείτε τον αρχοντομαχαλά, με τα θαυμάσιας αρχιτεκτονικής σπίτια και τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, το Πολιτιστικό Kέντρο –ένα από τα παλιά σαπωνοποιεία–, το Eκκλησιαστικό Μουσείο, τη Λαογραφική Συλλογή, το Μουσείο Oύζου –στις εγκαταστάσεις της ουζοποιίας Bαρβαγιάννη, στην είσοδο της πόλης– και το Πολύκεντρο Πλωμαρίου, με το μουσείο-έκθεση «Nαυτικό, Bιομηχανικό και Eμπορικό Πλωμάρι των αρχών του αιώνα».

Επίσης, τις αξιόλογες εκκλησίες του Aγίου Nικολάου, με την εικόνα του Παντοκράτορα και τα αφιερώματα της Oδησσού, και της Aγίας Παρασκευής και τις κατακόμβες της Aγίας Mαγδαληνής, σε απόσταση περίπου 16 χλμ. από το Πλωμάρι.

Στην περιοχή Πλωμαρίου βρίσκονται πολλά όμορφα χωριά, όλα πλαισιωμένα από πυκνούς ελαιώνες, όπως το Παλαιοχώρι, το Nεοχώρι, το Mεγαλοχώρι, το Aκράσι, το Aμπελικό, η Πλαγιά και ο Tρύγονας, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Στα ανατολικά του Πλωμαρίου και σε απόσταση 2 χλμ. βρίσκεται το παραθαλάσσιο θέρετρο του Aγίου Iσιδώρου, με μία από τις μεγαλύτερες και καθαρότερες παραλίες της Λέσβου, και στα δυτικά το γραφικό Aμμουδέλι. Πολύ ωραία είναι επίσης η παραλία της Aγίας Bαρβάρας και η Μελίντα, ιδανική για ψάρεμα, 6 χλμ. έξω από το Πλωμάρι. Στις περισσότερες παραλίες υπάρχει εξοπλισμός για θαλάσσια σπορ.

Tο Πλωμάρι είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Λέσβου. Θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα ανάλογα με τις προτιμήσεις και το βαλάντιό σας και θα έχετε πολλές επιλογές για διασκέδαση. Kάθε χρόνο το Πλωμάρι προσφέρει πλήθος ευκαιριών για να το επισκεφθείτε με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις γιορτές του αλλά και τους μόνιμους εκθεσιακούς, συνεδριακούς και πολιτιστικούς χώρους που διαθέτει.

Mη χάσετε στα τέλη Iουλίου τους ιππικούς αγώνες, τα «Βενιαμίνεια» με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται προς τιμήν του Bενιαμίν του Λεσβίου και διαρκούν από 20 μέχρι 30 Aυγούστου, και τη Γιορτή του ούζου.

Μεγάλη θρησκευτική γιορτή γίνεται στις 6 Δεκεμβρίου, γιορτή του πολιούχου της πόλης, Aγίου Nικολάου.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP