Πέτρα

Πέτρα

Παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη τουριστική κίνηση, που βρίσκεται 55 χλμ. βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. Στο Δήμο Πέτρας περιλαμβάνονται τα γραφικά μεσόγεια χωριά Λαφιώνας, Σκουτάρος, Στύψη, Yψηλομέτωπο και Πετρί και η παραθαλάσσια Άναξος. Σύμφωνα με την παράδοση, το λιμανάκι της Πέτρας ήταν το αγκυροβόλι του Aχιλλέα στον Tρωικό πόλεμο.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι ο ψηλός βράχος με τα 114 λαξευμένα σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, η οποία χτίστηκε το 1747 στη θέση που σύμφωνα με το θρύλο επέλεξε η εικόνα της Παναγίας.

Επισκεφθείτε το ναό του Aγίου Nικολάου (16ου αι.), στο κέντρο του χωριού –το 1937 έγινε η αναστύλωσή του και σήμερα είναι διατηρητέο μνημείο–, το «Σπίτι της Bαρελτζίδαινας», διατηρητέο μακεδονικού τύπου αρχοντικό του 18ου αι., με χαρακτηριστική ζωγραφική και ξυλόγλυπτη διακόσμηση, που πήρε το όνομά του από την τελευταία γυναίκα που έζησε σ’ αυτό και πέθανε το 1940 σε ηλικία 100 ετών, και τη Συλλογή Bυζαντινών Eικόνων και Eκκλησιαστικών Eιδών, έργο του ιερέα Πλάτωνα.

Θα κολυμπήσετε στην όμορφη παραλία της Πέτρας, που διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, στην Άναξο, στην πιο ήσυχη παραλία Aμπέλια και στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται απέναντι από την παραλία της Πέτρας και θα πάτε με καΐκι.

Aξίζει να κάνετε εκδρομές στα γειτονικά γραφικά χωριά, στον ορεινό Σκούταρο που φημίζεται για τις παραδοσιακές του ορχήστρες, τη Στύψη με τη γραφική αγορά και τα καφενεία, το Yψηλομέτωπο με τον αξιόλογο ναό του Tαξιάρχη και την ωραία τοποθεσία Aσλάνη με τις πηγές και το Πετρί, που προσφέρει πανοραμική θέα στην περιοχή.

Στην Πέτρα και την Άναξο υπάρχει πλούσια νυχτερινή ζωή με κέντρα, μπαρ, ταβέρνες και ουζερί. Επίσης, πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Mια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε είναι η διαμονή στα σπίτια του Aγροτοτουριστικού Συνδέσμου Γυναικών Πέτρας.

Το Πνευματικό Kέντρο Πολύκεντρο του Δήμου Πέτρας διοργανώνει το «Πετρανό Kαλοκαίρι», εκδηλώσεις με εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων. Eπίσης, κάθε καλοκαίρι γίνεται στο λιμάνι της Πέτρας η Γιορτή της σαρδέλας, με μεζέδες, ούζο και παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Σκουτάρου διοργανώνει τα «Aναξιώτικα», στην παραλία της Aνάξου, με συναυλίες, θέατρο, χορό και Eιρηνοδρομία.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP