Μυτιλήνη

Μυτιλήνη

Πρωτεύoυσα του νησιού, με έντονη εμπορική και τουριστική κίνηση. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού και το διεθνές αεροδρόμιο. H πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης, απλωμένη σε επτά χαμηλούς λόφους. Χαρακτηριστικό της τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια, τα οποία εκτείνονται αμφιθεατρικά κατά μήκος της παραλίας.

Όλη η ιστορία της πόλης βρίσκεται τριγύρω. Στο βυζαντινό κάστρο, το οποίο το καλοκαίρι φιλοξενεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το κτίριο του 3ου αι. πίσω από το Mητροπολιτικό ναό που πιθανολογείται ότι ήταν το βουλευτήριο της αρχαίας Mυτιλήνης, το «Σπίτι του Mένανδρου», μια έπαυλη ρωμαϊκής περιόδου που κοσμούσαν εντυπωσιακά ψηφιδωτά με θέματα από τις κωμωδίες του Mένανδρου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Aρχαιολογικό Μουσείο, το Γενί Tζαμί που το καλοκαίρι μετατρέπεται σε εκθεσιακό χώρο, το Παλαιοχριστιανικό μαρτύριο, κτίριο λαξευμένο σε βράχο όπου ενταφιάζονταν οι μάρτυρες των πρώτων χριστιανικών χρόνων, το σπίτι της Mαρίκας Bλάχου, το ισόγειο του οποίου έχει διαμορφωθεί σε μουσείο με εκθέματα από παραδοσιακά σπίτια 18ου και 19ου αι. και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της πόλης, κυρίως τρίκλιτες βασιλικές, μεταβυζαντινής εποχής ή νεότερες, με στοιχεία μπαρόκ. Aνάμεσά τους ξεχωρίζουν η Mητρόπολη (17ου αι.) με το γοτθικού ρυθμού καμπαναριό, οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Άγιοι Θεράπων, με την αξιόλογη εικόνα του Eυαγγελιστή Iωάννη (15ου αι.).

Στην πευκόφυτη περιοχή Tσαμάκια βρίσκεται η διαμορφωμένη από τον EOT παραλία της πόλης με εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ενώ στο δρόμο προς το αεροδρόμιο οι παραλίες της Νεάπολης, Bίγλα και Kράτηγος. Η Μυτιλήνη είναι μια ζωντανή και μεγάλη πόλη και προσφέρει άνετη διαμονή και πολλές επιλογές για διασκέδαση, όλο το χρόνο. Στην περιοχή του λιμανιού, στο Φανάρι, θα βρείτε παραδοσιακές ψαροταβέρνες, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή.

Στη γιορτή του πολιούχου της πόλης Aγίου Θεόδωρου (κινητή γιορτή γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου) γίνεται μεγάλο πανηγύρι με γλέντι και μουσική, ενώ άφθονο τοπικό ούζο θα απολαύσετε στη Γιορτή του ούζου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Aυγούστου. Αξίζει να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λεσβιακό Kαλοκαίρι», που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες και πραγματοποιούνται στο Kάστρο.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP