Ξηρόκαμπος

Ξηρόκαμπος

Ένας μικρός οικισμός, παλιό παραθαλάσσιο χωριουδάκι στο νοτιότερο τμήμα της Λέρου. Ο Ξηρόκαμπος απέχει επτά χιλιόμετρα από την Αγία Μαρίνα και είναι φημισμένος για την ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του κρασιού με γλέντι και χορό.

Μπροστά του ανοίγεται ο κόλπος του Ξηρόκαμπου με τις μικρές νησίδες, τα Γλαρονήσια, να ασφαλίζουν την είσοδό του κι απέναντι, σε απόσταση ενός ναυτικού μιλιού, ξεκινάει το άλλο Δωδεκανήσι, η Κάλυμνος.

Τα σπίτια του Ξηρόκαμπου απλώνονται σε μια μικρή κοιλάδα, φυτεμένη με ελιές, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές και πολλά λουλούδια.

Αν ανηφορήσετε προς το λόφο, στην κορυφή και σε ύψος 70 μέτρων, θα βρείτε το Παλιόκαστρο ή κάστρο των Λεπίδων, παλαιότερο από το Κάστρο της Παναγίας στην Αγία Μαρίνα, καθώς  είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια αρχαίας ακρόπολης, που χρονολογείται από το 2500π.Χ.

Ο Ξηρόκαμπος διαθέτει ξενοδοχεία, νοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, καθώς επίσης εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

 

Θα κολυμπήσετε στην αμμουδερή παραλία του Ξηρόκαμπου, που σκιάζεται από αρμυρίκια, σε μια θάλασσα με πεντακάθαρα νερά, ενώ αν ε΄σιτε λάτρεις των extreme sports, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης κατάδυσης ή και με φιάλες. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2247 360200           (+30) 2247 041222          (+30) 2247 022300                (+30) 2247 023300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP