Άλιντα

Άλιντα

Η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή της Λέρου με τα περισσότερα σύγχρονα ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες. Τα Άλιντα της Λέρου είναι ένας οικισμός περιτριγυρισμένος από πράσινο, μια περιοχή κατάφυτη από ευκάλυπτους πεύκα και αρμυρίκια, ενώ η παραλία του είναι μεγαλη απο ψιλό βοτσαλο και κρυστάλλινα γαλανά νερά.

Στα Άλιντα βρίσκεται ο Πύργος του Μπελένη, ο οποίος ήταν ένας ευκατάστατος Λεριός από την Αίγυπτο. Ο πύργος ένα κομψό παραδοσιακό πέτρινο αρχοντικό με δυο πύργους αναπαλαιωμένο με ιδιαίτερη φροντίδα που φιλοξενεί τώρα το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο της Λέρου. Στην αυλή του Πύργου Μπελένη οργανώνονται κάθε καλοκαίρι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στη γύρω περιοχή θα συναντήσετε τις εκκλησίες των Αγίων Σαράντα και του Αγίου Σωφρονίου, ενώ κοντά υπάρχει το ιερό ενός παλαιοχριστιανικού ναού, με εξαιρετικά ψηφιδωτά.

Πολύ κοντά στα Αλιντα υπάρχουν οι παραλίες Παναγιές και τα δυο Λισγάρια, μικρές ειδυλλιακές αμμουδιές κρυμμένες ανάμεσα στα βράχια. Στην παραλία του Κρυφού που μπορείτε να πάτε μόνο με σκάφος, αναβλύζει μια πηγή με παγωμένο νερό από το βυθό της θάλασσας. Πάνω από την παραλία του Κρυφού υψώνεται το ψηλότερο βουνό της Λέρου το Κλειδί στα 320μέτρα.

 

Στα Άλιντα θα βρείτε πολλά καταστήματα και φαγάδικα, καθώς και θα επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ, όπως ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι. Κάθε χρόνο στα πλαίσια της ναυτικής εβδομάδας οργανώνονται θαλάσσιοι αγώνες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2247 360200           (+30) 2247 041222          (+30) 2247 022300                (+30) 2247 023300

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP