Σύβοτα

Σύβοτα

Γραφικό χωριό στο βάθος ενός καταπράσινου φιόρδ, 33 χιλιόμετρα νότια της Λευκαδίτικης πρωτεύουσας. Τα Σύβοτα φωλιάζουν σε έναν κλειστό όρμο που μοιάζει με μικρή λίμνη, και αποτελούν ένα φιλόξενο και ασφαλές αραξοβόλι για τα σκάφη, ενώ οι ψαροταβέρνες τριγύρω του συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες.

Είναι ένα μικρό ήσυχο χωριό στο νότιο τμήμα του νησιού και ένα από τα γραφικότερα λιμάνια του Ιονίου, σε έναν φυσικό όρμο που παρέχει δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.

Είναι γνωστό στους ιστιοπλόους καθώς το προτιμούν σαν ιδανικό και ασφαλή προορισμό για τις θαλάσσιες περιηγήσεις τους και την ξεχωριστή φυσική ομορφιά του.

Στο λιμάνι τους που έχει γίνει ξακουστό και φημισμένο για την ομορφιά του, θα βρείτε παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά και άφθονο ψάρι.

Όταν πρωτοδείτε τον όρμο των Συβότων από ψηλά, θα μαγευτείτε από την ομορφιά. Μοιάζει σαν μια γαλήνια λίμνη, που μέσα της αράζει κάθε λογής πλεούμενο, από χλιδάτα σκάφη και  μικρά ιστιοπλοϊκά μέχρι ψαρόβαρκες και ταχύπλοα. Το λένε κάποιοι και φιορδ της Λευκάδας, καθώς μπαίνει βαθιά η θάλασσα προς την ξηρά και δημιουργεί αυτό το μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Κάποτε ήταν ένα κλασικό ψαροχώρι, επίνειο των ορεινών χωριών της περιοχής (Εύγηρος και Μαραντοχώρι). Στη συνέχεια, έμελλε να εξελιχθεί και να μεταμορφωθεί στο πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της νοτιοανατολικής Λευκάδας και αγαπημένο προορισμό κυρίως των “σκαφάτων” που βρίσκουν στον κόλπο του το ιδανικό αραξοβόλι.

Για τους πιο τολμηρούς η επίσκεψη στα πιο απομακρυσμένα νησιά (Κάλαμος, Καστός) θα είναι μια μοναδική εμπειρία, ενώ όσοι είστε φανατικοί των καταδύσεων εδώ θα βρείτε μοναδικές υποθαλάσσιες τοποθεσίες.

Επίσης η περιοχή προσφέρεται για οδοιπορία και βόλτες με ποδήλατο, αφού το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον αλλά και και το υπέροχο τοπίο θα τους αποζημιώσουν απλόχερα. Μια βόλτα στην πολύχρωμη και πολύβουη παραλία της, συνοδεύεται από κοσμοπολίτικο αέρα. Όσοι αγαπάτε την πεζοπορία από την άλλη, θα συναντήσετε μικρά μονοπάτια στους καταπράσινους λόφους τριγύρω.

Εδώ όπως λέγεται, ο Οδυσσέας βρήκε τον δρόμο για την πατρίδα του την Ιθάκη...

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2645 029370          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 360216

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP