Πόρτο Κατσικί

Πόρτο Κατσίκι

Παραδεισένιο, εξωτικό με καταγάλανα νερά και βράχους να υψώνονται από πάνω του συνθέτους μια εικόνα σαν «καρτ-ποστάλ». Το Πόρτο Κατσίκι είναι μια παραλία μεγαλειώδης με άγρια ομορφιά σε μπλε φόντο που θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου.

Το Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Λευκάδας -45 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού-, έχοντας στο «πιάτο» όλο το Ιόνιο Πέλαγος.

Φτάνοντας μέσα από έναν δρόμο γεμάτο στροφές και πυκνά δέντρα σας υποδέχονται περίπου 100 σκαλιά, σκαλισμένα πάνω σε βράχο. Και αντικρύζετε ένα μέρος εξωπραγματικό. Η εικόνα με τα απότομα, ψηλά και κάθετα επιβλητικά βράχια που αγγίζουν την ακτή με την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθιά νερά θα σας καθηλώσει.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο θα πρέπει να είστε από πριν εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα από τις καντίνες πριν κατεβείτε τα σκαλάκια που θα σας οδηγήσουν σε μία από τις πιο καθηλωτικές -χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής- παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου.

Για να προσεγγίσετε το Πόρτο Κατσίκι, εκτός από τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό οδικώς, μπορείτε να φτάσετε εδώ με τα τουριστικά σκάφη που αναχωρούν από την πόλη της Λευκάδας, είτε από το λιμάνι στο Νυδρί ή τη Βασιλική.

Πάνω από την παραλία υπάρχει ένα σημείο ιδανικό για να απολαύσετε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και τους βράχους που γίνονται πορτοκαλί.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2645 029370          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 360216

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP