Νικιάνα

Νικιάνα

Ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι μέσα στο πράσινο, που «βλέπει» τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας. Η Νικιάνα είναι οικισμός με λιμάνι που ιδρύθηκε από τους κατοίκους του ορεινού χωριού Αλέξανδρος και εξελίσσεται σε τουριστικό θέρετρο.

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας, ανάμεσα στη Λυγιά και το Νυδρί, σε απόσταση εννιά χιλιομέτρων από την πόλη και κοντά στην παραλία του Επισκόπου.

Η Νικιάνα είναι χτισμένη σε ένα καταπράσινο τοπίο με μαγευτική θέα στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας και τα μοναστήρια του Αγίου Γεωργίου (17ου αι.) και των Αγίων Πατέρων, στο βουνό Σκάροι, ενώ πρέπει να γνωρίζετε πως εδώ εδρεύει και το Καταδυτικό Κέντρο Λευκάδας.

Το απάνεμο λιμάνι της είναι πόλος έλξης για πολλούς ιδιοκτήτες σκαφών ενώ οι λουόμενοι επιλέγουν τις μικρές ωραίες παραλίες της περιοχής, για τα καταγάλανα νερά τους και την πλούσια φύση που τις περιβάλλει.

Από τις παραλίες του χωριού ξεχωρίζει η παραλία Λιμνί με ψιλή άμμο και ρηχά νερά, στην είσοδο της Νικιάνας, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο. Ακόμη μια παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η μικρή παραλία Κοντριά με κάτασπρα βότσαλα, δίπλα από το λιμάνι του χωριού που πήρε το όνομά της από τα μεγάλα βράχια ή «κοντριά», όπως συνηθίζουν να τα ονομάζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Τέλος η παραλία που αρχίζει από τα «Κοντριά» μέχρι την περιοχή που οι ντόπιοι ονομάζουν «Βαρκά» αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση πλαζ της Νικιάνας με αρκετά τουριστικά καταλύματα, καταστήματα, εστιατόρια και beach bar.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2736 031206          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 360216

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP