Νυδρι

Νυδρί

Η «ντίβα» της Λευκάδας κι ένα από τα σημαντικότερα και παλιότερα τουριστικά κέντρα του νησιού. Το Νυδρί έχει διατηρήσει τον κοσμοπολίτικο αέρα που της χάρισε ο Ωνάσης όταν το 1963 αγόρασε το Σκορπιό που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του.

Το Νυδρί βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας στο ανατολικό τμήμα του νησιού, και είναι χτισμένο μέσα σ΄ ένα καταπράσινο κάμπο, κατά μήκος της θάλασσας. Απέναντί του βρίσκεται το νησάκι Μαδουρή με το νεοκλασσικό αρχοντικό του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και τον Σκορπιό του Ωνάση.

Η παραλία του Νυδριού - ιδανική για κολύμπι και θαλάσσια σπορ- είναι το πιο δημοφιλές σημείο του οικισμού, καθώς από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα, ενώ εδώ θα δείτε να δεσπόζει το άγαλμα του Ωνάση, δείγμα της αγάπης των κατοίκων για τον Έλληνα μεγιστάνα.

Απέναντι βρίσκεται ο απάνεμος κόλπος του Βλυχού και το καταπράσινο ακρωτήρι της Αγίας Κυριακής με το ομώνυμο εκκλησάκι, το σπήλαιο των Νυμφών και τον τάφο του Γερμανού αρχαιολόγου Ντέρπφελντ, που υποστήριζε ότι το Νυδρί είναι η Ιθάκη του Ομήρου.

Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα καταπράσινα και παραδεισένια «Πριγκιποννήσια», το ένα δίπλα στο άλλο που μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ.

Στο λιμάνι του Νυδρίου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα από τα πολλά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες ή να νοικιάσετε ένα μικρό βαρκάκι ή ταχύπλοο και να τα εξερευνήσετε μόνοι σας. Πιο κοντινά στο Νυδρί, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, είναι τα νησάκια Σπάρτη, Χελώνι, Μαδουρή, Σκορπίδι, Σκορπιός.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια προϊστορικού οικισμού που σώζονται στην περιοχή. Ο προφυλαγμένος κόλπος μπροστά στο Νυδρί προσφέρεται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Πάνω από το δρόμο, σε απόσταση 2 χλμ., βρίσκονται οι Καταρράκτες (υπάρχει συγκοινωνία, αλλά η διαδρομή με τα πόδια είναι απολαυστική). Το τοπίο είναι πανέμορφο και τα κρυστάλλινα νερά που χύνονται στα λίμνη υπέροχα για κολύμπι.

Επισκεφθείτε επίσης τη Βαυκερή όπου από ένα σημείο ψηλά στο βουνό θα απολαύσετε την εξαιρετική θέα στον κόλπο του Βλυχού και τα Πριγκηποννήσια, και το όμορφο χωριό Ρονιές. Η τουριστική υποδομή στο Νυδρί είναι εξαιρετική  με πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία, δωμάτια, διαμερίσματα, στούντιο), εστιατόρια και ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά για νυχτερινή διασκέδαση. 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2645 029370          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 061270

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP