Μεγανήσι

Μεγανήσι

Στολισμένο με δαντελωτές ακτές, εντυπωσιακά φιόρδ, παραδοσιακούς οικισμούς και γραφικά χωριά. Το Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Τηλεβοϊδών νήσων που πήρε το όνομά του από μία αρχαία πειρατική φυλή, τους Τηλεβόες, και αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές και ποιοτικές διακοπές που συνδυάζουν την παράδοση με την κοσμοπολίτικη αύρα.  

Η οπτική πανδαισία του μπλε και του πράσινου, τα παραδοσιακά χωριά, τα λιμανάκια με τις ψαροταβέρνες και οι φανταστικές παραλίες αρκούν για να σας κάνουν να φύγετε από εκεί πεπεισμένοι ότι βρήκατε το δικό σας μικρό παράδεισο στο Ιόνιο.

Η τραγουδισμένη από τον Όμηρο "νήσος των Ταφίων", μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας με έκταση γύρω στα 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το μεγαλύτερο από τα μικρά νησάκια των Πριγκηπονήσων που απαρτίζονται από τη Μαδουρή, τη Θηλιά, τον Κυθρό, την Σπάρτη, το Σκορπίδι και φυσικά τον θρυλικό Σκορπιό.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί με περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους στους τρεις όμορφους οικισμούς του το Κατωμέρι -πρωτεύουσα του νησιού-, το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι.

Το Βαθύ είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με γραφικό λιμάνι, που αποτελεί τουριστικό θέρετρο και αγαπημένο αραξοβόλι θαλαμηγών. Το χωριό Σπαρτοχώρι είναι χτισμένο ψηλά με παραδοσιακά σπίτια, στενά σοκάκια και εκπληκτική θέα. Από ένα μονοπάτι πνιγμένο στο πράσινο, που κρύβει στη διαδρομή του την Σπηλιά του Κύκλωπα, κατεβαίνετε στο επίνειο του, τα Σπήλια. Τέλος, η πρωτεύουσα του νησιού, το Κατωμέρι είναι επίσης παραδοσιακό χωριό, χτισμένο σε λόφο με θέα τον κόλπο του Αθερινού.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η φιλοξενία των κατοίκων, τα γραφικά λιμανάκια, η κρυστάλλινη θάλασσα και οι ωραίες παραλίες Αϊ-Γιάννης, Αμπελάκια, Αθερινός και Λιμονάρι. Αξίζει να επισκεφθείτε τις σπηλιές Παπανικολή και Γιοβάνη.

 

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας, με καραβάκι από το Νυδρί και η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 361300           (+30) 2645 051406          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 360900

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP