Λυγιά

Λυγιά

Αλιευτικό κέντρο της Λευκάδας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και απέχει έξι από την πόλη. Η Λυγιά διαθέτει ένα γραφικό ψαρολίμανο και μπορείτε να κολυμπήσετε στη στενή αμμουδιά που απλώνεται κατά μήκος του οικισμού όπου βρίσκονται γραφικά ταβερνάκια με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Ουσιαστικά, οι Καρυώτες ή Καρυά και η Λυγιά, είναι δύο οικισμοί ο ένας συνέχεια του άλλου και είναι οι πρώτοι παραθαλάσσιοι οικισμοί που συναντάει κανείς φεύγοντας από την Λευκάδα. Οπότε είναι και οι πρώτες παραλίες που θα συναντήσετε κατά την περιήγησή σας στην ανατολική ακτή του νησιού.

Στο τέλος του χωριού της Λυγιάς υπάρχει η παραλία της, με την ακτή να είναι γεμάτη από χοντρά βότσαλα. Σε μικρή απόσταση θα βρείτε πολλές ακόμη παραλίες της ανατολικής ακτής του νησιού. Πάνω από το δρόμο, αξίζει να επισκεφθείτε την Κοιλάδα του Έρωτα, μια ειδυλλιακή καταπράσινη τοποθεσία.

Στη Λυγιά θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Στις 11 Αυγούστου κάθε χρόνο γίνεται αναπαράσταση του παραδοσιακού λευκαδίτικου γάμου. Από την Καρυά θα κάνετε μικρές εξορμήσεις στα χωριά της κοινότητας των Σφακιωτών, όπως Ασπρογερακάτα, Πρεμεντινό, Λαζαράτα, Πηγαδησιάνους και Σπανοχώρι.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2736 031206          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 360216

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP