Κάθισμα

Κάθισμα

Μια από τις πιο φημισμένες παραλίες της Λευκάδας, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ατελείωτη αμμουδιά και μικροσκοπικά βοτσαλάκια. Το Κάθισμα είναι μια από τις πιο παραμυθένιες, δημοφιλείς, οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες στα βορειοδυτικά του νησιού, 14 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και 2 χλμ. από το παραδοσιακό χωριό του 'Αγίου Νικήτα.

Η ενός χιλιομέτρου μήκος παραλία, με το βουνό στην «πλάτη» της και τα βράχια στις δυο άκρες, δικαιολογεί το όνομά της, Κάθισμα. Η αύρα της παραλίας είναι καθηλωτική. Το μπλε του Ιονίου,  το καταπράσινο βουνό με τους επιβλητικούς βράχους, το εντυπωσιακό θέαμα των αλεξιπτωτιστών πλαγιάς που ξεκινούν από το απότομο βουνό και περνάνε από πάνω σας λίγο πριν προσγειωθούν στην παραλία, θα σας μαγέψουν.

Διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην κορυφή του βουνού πίσω από την παραλία υπάρχει βάση απογείωσης των "παρα-πέντε", ενώ στην παραλία υπάρχει και το σχετικό κλαμπ.

Το Κάθισμα ήταν παλιά ανεπίσημη παραλία γυμνιστών, κάτι που ίσχυε μέχρι τα τέλη περίπου της δεκαετίας του '80 όπου τα μόνα μαγαζιά που υπήρχαν ήταν 1-2 καντίνες με ηλεκτρογεννήτριες και χαλικόδρομος για την πρόσβαση. Μετά πήγε το ηλεκτρικό, στη συνέχεια ο δρόμος έγινε άσφαλτος και τα οικήματα άρχισαν σιγά σιγά να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στο άλλοτε ερημικό τοπίο.

Στο Κάθισμα θα βρείτε αρκετά εστιατόρια, καφετέριες και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπως και οργανωμένο κάμπινγκ, ενώ αν παραμείνετε μέχρι τη δύση του ηλίου θα απολαύσετε από τα πιο ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.

Στην παραλία θα φτάσετε με το αυτοκίνητό σας, ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί νότια από τον Άγιο Νικήτα και μετά από 2-3 χιλιόμετρα θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500          (+30) 2645 029370           (+30) 2645 020350               (+30) 2645 360216

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP