Κάθισμα

Κάθισμα

Το Κάθισμα είναι σίγουρα μια από τις πιο γνωστές, οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Λευκάδας. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού, αμέσως μετά από την παραλία Μύλος. Απέχει 14 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και 2 χλμ. από το παραδοσιακό χωριό του 'Αγιου Νικήτα.

Η παραλία, με το βουνό πίσω και τα βράχια στις δυο άκρες, δικαιολογεί το όνομά της. Μπορείτε να πάτε εκεί με το αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί νότια από τον Άγιο Νικήτα και μετά 2-3 χιλιόμετρα θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες.

Διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το βουνό που βρίσκεται στην πλάτη της παραλίας έχει αρκετό υψόμετρο και υψώνεται σχετικά απότομο ώστε να αποτελεί ιδανική βάση για απογείωση αλεξιπτώτων πλαγιάς. Στην κορυφή του υπάρχει βάση απογείωσης των "παρα-πέντε" και στην παραλία υπάρχει και το σχετικό κλαμπ.

Το Κάθισμα ήταν παλιά, παραλία γυμνιστών (ανεπίσημη), αυτό ίσχυε μέχρι τα τέλη περίπου της δεκαετίας του '80 όπου τα μόνα μαγαζιά που υπήρχαν ήταν 1-2 καντίνες με ηλεκτρογεννήτριες και χαλικόδρομος για την πρόσβαση. Μετά πήγε το ηλεκτρικό, στη συνέχεια ο δρόμος έγινε άσφαλτος και τα οικήματα άρχισαν σιγά σιγά να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στο άλλοτε ερημικό τοπίο.

Είναι μια από τις παραλίες που κάθε επισκέπτης πρέπει να επισκεφθεί, καθώς η κατάξανθη αμμουδιά και τα καθάρια γαλαζοπράσινα νερά της συνθέτουν την μεγαλειώδη ομορφιά της.

Στο Κάθισμα θα βρείτε αρκετά εστιατόρια, καφετέριες και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, στο Κάθισμα λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.


ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

ADVERTISEMENT

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP