Λευκάδα

Λευκάδα

Το «στεριανό» νησί του Ιονίου, εύκολα προσβάσιμο με πλωτή γέφυρα, φιλόξενο, ζωντανό έχει τη συνταγή των τέλειων διακοπών. Περιτριγυρισμένη από 24 νησάκια μεταξύ των οποίων και ο Σκορπιός του Ωνάση, η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στο Ιόνιο Πέλαγος με εντυπωσιακά φυσικά τοπία και κάποιες από τις πιο παραμυθένιες παραλίες της Μεσογείου, φημισμένες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τo όνομά της πρоέρχεται από τoυς λευκоύς βράχoυς στις νότιες αкτές, ενώ το μεγαλύτερо μέρoς τоυ νησιoύ καλύπτεται από βоυνά кαι καταπράσινους λόφоυς кαι η ακτογραμμή είναι πоλύ πλoύσια με πоλλά ακρωτήρια кαι χερσoνήσоυς.

Στη Λευκάδα θα βρείτε κάποιες από τις πιο ξακουστές και όμορφες παραλίες παγκοσμίως, με άμμο ή βότσαλα, προσβάσιμες με τα πόδια ή με καραβάκι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλες θα σας γοητεύσουν με τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά τους.

Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Εγκρεμνοί είναι από τις πιο όμορφες και πιο δημοφιλείς παραλίες της Μεσογείου, που βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία και κερδίζουν διεθνείς διακρίσεις, έτσι θα κερδίσουν και την καρδιά σας.

Γνωρίστε επίσης τις παραλίες Μύλος, Πευκούλια, Γύρα, Άγιος Νικήτας, Καλαμίτσι, Γιαλός, Νυδρί, Αμμουσώ, Αγιοφύλλι.

Η Λευκάδα είναι από τα μεγαλύτερα νησιά στην Ελλάδα και έχει πολλούς οικισμούς με τουριστική ανάπτυξη, αλλά και γραφικά χωριά, όπως τη Ράχη και τη Νικιάνα. Πρώτα απ’ όλα με το που φτάσετε στο νησί από την Ηπειρωτική Ελλάδα, θα συναντήσετε τη Χώρα της Λευκάδας στα βόρεια του νησιού. Ο Άγιος Νικήτας και το Νυδρί είναι δημοφιλή τουριστικά θέρετρα και προσφέρουν αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Επιπλέον περάστε από χωριά όπως Μαδουρή, Σύβοτα, Βασιλική και Καρυά.

Η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς για θαλάσσια σπορ στην Ελλάδα, καθώς σε πολλά μέρη όπως στο Νυδρί, τη Βασιλική και τη Λυγιά, θα βρείτε σύγχρονες υποδομές για surfing και kitesurfing, αλλά και για αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Αξίζει να επισκεφθείτε το νησί Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, προς το οποίο οργανώνονται συχνά εκδρομές με καραβάκι από το Νυδρί, ενώ αν αγαπάτε την πεζοπορία, επισκεφτείτε τους καταρράκτες στο Νυδρί στα νότια του νησιού και στην Ακόνη στα βόρεια, όπου θα θαυμάσετε το έξοχο τοπίο.

Επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Λευκάδας, όπου σώζονται λείψανα του θεάτρου και του τείχους και τις εκκλησίες της εποχής της Ενετοκρατίας, του Αγίου Σπυρίδωνα, του Αγίου Δημητρίου, του Χριστού Παντοκράτορα όπου είναι θαμμένος ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και του Αϊ-Γιάννη του Αντζούση, λαξευμένη σε βράχο από τους Αγαρηνούς, όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.

Γνωρίστε το Αρχαιολογικό Μουσείο με πλούσια συλλογή ευρημάτων από τις ανασκαφές στο νησί, το Λαογραφικό Μουσείο του Oμίλου “Ορφεύς”, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με παλαιά χειρόγραφα, και τη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδίτικη Βιβλιοθήκη, με αποκλειστική συλλογή βιβλίων και εντύπων σχετικά με το νησί. Κοντά στη Χώρα της Λευκάδας -στην είσοδο του νησιού- βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Αγίας Μαύρας, όπου στο εσωτερικό του δεσπόζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας, πολιούχου της Λευκάδας, που γιορτάζει στις 3 Μαΐου με μεγάλο πανηγύρι.

Η πρόσβαση στη Λευκάδα γίνεται οδικώς από την ηπειρωτική Ελλάδα και το νησί απέχει περίπου 360 χλμ. από την Αθήνα και 375 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2645 029370          (+30) 2645 020350                (+30) 2645 360216

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Λευκάδα

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP