Άγιος Νικήτας

Άγιος Νικήτας

Ένα παραδοσιακό, παραθαλάσσιο χωριό, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Ο Άγιος Νικήτας είναι βρίσκεται στην άκρη ενός δάσους με αιωνόβια ελαιόδεντρα, στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από την Χώρα.

Αν περάσετε από τον Άγιο Νικήτα θα πρέπει να γνωρίζετε πως στους δρόμους του δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Η ομορφιά του τοπίου και η γραφικότητα του χωριού, το έχουν αναδείξει σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό χωριό, με αρκετά παραδοσιακό ύφος.

Κατηφορίζοντας στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο του χωριού, θα συναντήσετε την παραλία του, όπου θα κολυμπήσετε στη μικρή αμμουδιά του.

Εκτός από την σχετικά μικρή παραλία που υπάρχει στο χωριό, ο Άγιος Νικήτας βρίσκεται αρκετά κοντά σε τρεις μεγάλες παραλίες, όπως στην παραλία Κάθισμα που αρχίζει έξω από το χωριό, στην παραλία Μύλος -για την οποία υπάρχει και καραβάκι που πηγαινοέρχεται από το χωριό για την μεταφορά του κόσμου που θέλει να την επισκεφτεί- και στα Πευκούλια.

Πολύ κοντά στην παραλία θα δείτε και την εκκλησία του Αγίου Νικήτα.

Στο χωριό θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας, ενώ υπάρχουν επίσης ταβέρνες, καφετέριες καθώς και άλλα τουριστικά καταστήματα.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2645 360500           (+30) 2645 029370          (+30) 2645 022199                (+30) 2645 360216

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP