Σίσι

Σίσι

Mικρός τουριστικός οικισμός που αναπτύσσεται γοργά. Διαθέτει ένα γραφικό λιμανάκι και όμορφη αμμουδιά. Bρίσκεται στα όρια του νομού Hρακλείου, σε απόσταση 21 χλμ. από τον Άγιο Nικόλαο. H αμμώδης παραλία του όρμου με τα ρηχά νερά προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές. Γειτονικές παραλίες είναι ο Mπούφος και το Aυλάκι.

Το Σίσι είναι ένα τουριστικό θέρετρο με ένα γραφικό λιμανάκι με όμορφη αμμουδερή παραλία. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Κατοικείται από 700 περίπου κατοίκους.

Οι επισκέπτες που θα επιλέξουν το Σίσι για τις διακοπές τους έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν διάφορα αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων το γραφικό παραδοσιακό χωριό Επάνω Σίσι (ανατολικά 1,5 χιλιόμετρο), όπου κανείς μπορεί να δει ζωντανά και κοντά-κοντά την «δραματική» αντίθεση του σύγχρονου τουριστικού θέρετρου και του παραδοσιακού χωριού.

Αμέσως έξω από την Νέα Εθνική Οδό προς τα νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου (5 χιλιόμετρα) με τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου και το ορεινό χωριουδάκι Βραχάσι (7 χιλιόμετρα, 360 μέτρα υψόμετρο) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός μικρού ορεινού όγκου εάν θέλετε κάποιες εναλλακτικές εκδρομές γιατί έχετε κουραστεί από τη «φασαρία» των ακτών.

Πολύ κοντά στο Σίσι βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Μαλίων (περίπου 5 χιλιόμετρα δυτικά) και το σπήλαιο Μιλάτου (5 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά) για όσους θέλουν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή.

Το Σίσι διαθέτει εξαιρετική ξενοδοχειακή υποδομή με ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ για όσους θέλουν να αποφύγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις ανέσεις τους.

Το φαγητό είναι εξαιρετικό και εύκολα το βρίσκεις στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2844 340155           (+30) 2844 022208          (+30) 2844 022199                (+30) 2844 022602

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP