Αγία Φωτιά

Αγία Φωτιά

Η παραλία της Αγίας Φωτιάς βρίσκεται 13 χλμ. από την πόλη της Ιεράπετρας, προς την Σητεία και μόλις 3 χλμ. από το χωριό Φέρμα. Στην περιοχή θα βρείτε εστιατόριο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφετέρια, όλα διπλά στη θάλασσα, δηλαδή ό,τι χρειάζεστε για ξεκούραστες και ευχάριστες διακοπές.

53 χλμ. νοτιοανατολικά του Aγίου Nικολάου βρίσκεται ο όμορφος παραλιακός οικισμός Aγία Φωτιά ή Aγιαφωθιά. Διαθέτει την καλύτερη, ίσως παραλία του νομού σ’ έναν κλειστό όρμο με σκούρα χοντρή άμμο. Tα νερά προς την πλευρά του Λιβυκού είναι πάντα ευχάριστα ζεστά και κατάλληλα για παιδιά. Aν αναζητάτε περισσότερη ηρεμία μπορείτε να απομονωθείτε στα κλειστά λιμανάκια γύρω από την παραλία. Στην περιοχή βρέθηκε πρωτομινωικό νεκροταφείο με πλούσια ταφικά ευρήματα και μεγάλο αριθμό αγγείων σε διάφορα σχήματα και ένα κτίριο μεσομινωικής περιόδου με κεντρική αυλή και πολλά δωμάτια.

Η παραλία της Αγίας Φωτιάς είναι από τις ομορφότερες στην Κρήτη. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας θα σας καταπλήξει. Η παραλία έχει βραβευτεί, από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Γαλάζια Σημαία, πράγμα που σημαίνει καθαρή θάλασσα και ακτή. Η παραλία είναι οργανωμένη καθώς υπάρχουν ομπρέλες που μπορείτε να νοικιάσετε. Από το 2000 και κάθε χρόνο, τον Ιούλιο διοργανώνεται τουρνουά beach volley με μεγάλη επιτυχία.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2844 340155           (+30) 2844 022208          (+30) 2844 022199               (+30) 2844 022602

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP