Καρίτσα

Καρίτσα

Ένα από τα ωραιότερα χωριά του νομού ανάμεσα στις κατάφυτες πλαγιές του Κισσάβου. Η Καρίτσα βρίσκεται 55 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και σε υψόμετρο 250 μέτρων και χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση και την απέραντη θέα προς της θάλασσα.

Η περιοχή είναι πνιγμένη σε δάση καστανιές, αριές, οξιές και κουμαριές στα οποία διαβιούν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, σκίουροι και φασιανοί.

Μπορείτε να γνωρίσετε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, κάνοντας περιπάτους στις κορυφές «Αγία Τριάδα», «Προφήτη Ηλία» και «Δραγάστα», αλλά και στα μονοπάτια προς τις μικρές και έρημες παραλίες Πλατιά Άμμος, Παναγίτσα, Καλύβι, Ψαρόλακας.

Το «Αγριόπρινο», σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το χωριό, είναι ιδανικός χώρος αναψυχής και η πρόσβαση γίνεται από τον επαρχιακό δρόμο Καρίτσας-Σπηλιάς. Τα πλούσια νερά δικαιολογούν την ύπαρξη του νερόμυλου και τα πολλά γεφύρια.

Το χωριό διαθέτει όμορφα γραφικά σπίτια, ενώ πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν το φαρράγγι της Καλυψούς και οι παραλίες Ψαρόλακκα, Παναγιά και Κόκκινο Νερό.

Πανηγύρια με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις γίνονται του Αγίου Πνεύματος και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ η σημαντικότερη εκδήλωση είναι η Γιορτή του Κάστανου τον Οκτώβριο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2494 350100           (+30) 2494 024550          (+30) 2413 509300                (+30) 2494 023094

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP