Λάρισα

Λάρισα

Η Πελασγιώτις, όπως λεγόταν η Λάρισα κατά τους Αρχαϊκούς χρόνους είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας και αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού συνδυάζει τους ιστορικούς και επιβλητικούς όγκους, με όμορφες και χρυσοκέντητες παραλίες. Το 48% της έκτασης του νομού καλύπτεται από πεδιάδα ενώ αρκετοί επιβλητικοί ορεινοί όγκοι καλύπτουν τον νομό όπως οι γνωστοί σε όλους Όλυμπος και Κίσσαβος, καθώς και οι Καμβούνια, Τίτανον, Ναρθάκι, Χαλκοδόνιο και Οξιά.

Η Λάρισα, σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο οφείλει το όνομα της στη νύμφη Λάρισα η οποία πνίγηκε στα νερά του Πηνειού, ενώ κατ’ άλλους στον ιδρυτή της, Λάρισο, γιο του Πελασγού. Η Λάρισα διαθέτει μακρόχρονη ιστορία η οποία ξεκινάει από το 7000 π.Χ. όπου μαρτυρίες καταδεικνύουν την πρώτη παρουσία ανθρώπου. Εκεί έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του και πέθανε ο πατέρας της ιατρικής, Iπποκράτης (460-370 π.X.).  Τη βυζαντινή περίοδος η Λάρισα αποτελεί στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο ενώ στα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας πήρε το όνομα «Γενί Σεχίρ». Στη νεότερη ιστορία δεσπόζει το αγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ (1907-1910), το οποίο ήταν αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης των αγροτών από τους μεγαλοϊδιοκτήτες τσιφλικάδες.

Η Λάρισα σήμερα

Η πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης για τη Λάρισα είναι ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ζωντανή πόλη. Μια πόλη με έντονη εξωστρέφεια με ωραίες πλατείες, προσεγμένους πεζόδρομους  και γεμάτα καφέ.

Το κέντρο της Λάρισας δεν ευνοεί τη χρήση αυτοκινήτου καθώς το 70% από αυτό είναι πεζόδρομοι όπου ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει ευχάριστα να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του. Η αγορά της πόλης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Όταν επισκεφτείτε τη Λάρισα μην παραλείψετε να περπατήσετε στο πάρκο του Αλκαζάρ δίπλα στον Πηνειό ποταμό, ενώ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα για την νυχτερινή σας έξοδο να απολαύσετε το ποτό σας στις πλατείες Νεαπόλεως και Προφήτη Ηλία όπου υπάρχουν πολλά μπαρ και το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή.

Η Λάρισα διαθέτει πολλές σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και πλήρως εξοπλισμένες, με καλά εστιατόρια, γυμναστήρια, πισίνες και spa.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP