Αγιόκαμπος

Αγιόκαμπος

Παραθαλάσσιο χωριό του νομού Λάρισας, που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αγιάς. Ο Αγιόκαμπος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους οικισμούς της Λάρισας.

Το λιμάνι του αποτελεί αγκυροβόλι για ψαρόβαρκες και μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ είναι σε αναμονή η θαλάσσια σύνδεση της περιοχής με ιπτάμενα δελφίνια από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Λάρισας αποτελεί την παραθαλάσσια προέκταση του χωριού Σκήτη, και ανήκει διοικητικά στο Δήμο Μελιβοίας. Η παραλία του μαζί με τις παραλίες της Βελίκας και της Σωτηρίτσας, με μήκος 14 χλμ. αποτελούν τα πιο δημοφιλή παράλια του νομού Λάρισας, τα οποία κάθε καλοκαίρι αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.

Η απέραντη παραλία του Αγιόκαμπου εκτείνεται από το Κάστρο του Πολυδενδρίου μέχρι τον κάβο Δερματά του οικισμού Βελίκας. Μαζί με τις παραλίες της Σωτηρίτσας και της Βελίκας έχουν συνολικό μήκος 14 χιλιόμετρα και αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση παραλία στην Ελλάδα.

Η πεντακάθαρη θάλασσα, ο μαγευτικός συνδυασμός του πράσινου των βουνών και του γαλάζιου του Αιγαίου, καθώς και η διασκέδαση στα bar της Βελίκας, της Σωτηρίτσας και του Αγιοκάμπου, είναι ότι πιο ιδανικό για αξέχαστες καλοκαίρινες διακοπές.

Με την ευρεία έννοια ο Αγιόκαμπος περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των παραλιών του νομού Λάρισας. Σε τοπικό επίπεδο ωστόσο, ονομάζεται έτσι τμήμα της παράλιας ζώνης που ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Σκήτης.

Κάθε καλοκαίρι οργανώνονται στα παράλια πολιτιστικές δράσεις, όπως τα “Φιλοκτήτεια” (Ο Φιλοκτήτης ήταν σύμφωνα με τη μυθολογία βασιλιάς της Μελιβοίας, μεταξύ άλλων 3πολεων), με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ή “ψαροβραδια” στον Αγιόκαμπο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2494 350100           (+30) 2494 024550          (+30) 2413 509300                (+30) 2494 023094

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP