Αγιά

Αγιά

Η όμορφη κωμόπολη της Αγιάς έχει εξαιρετικό ιστορικό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον και απέχει 28 χλμ. από την πόλη της Λάρισας. Τα θεμέλια της σύγχρονης πόλης μπήκαν την πρώτη περίοδο της Τουρκοκρατίας και η πόλη άκμασε τον 17ο και 18ο αιώνα χάρη στις εξαγωγές νημάτων και κουκουλιών μεταξιού.

Μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε στην Αγιά είναι οι πηγές υδροδότησης της πόλης, οι οποίες ονομάζονται «Μάνα Νερού» και το Παλιόκαστρο, το οποίο έχει καταπληκτική θέα προς το Αιγαίο, το Δώτιο πεδίο και το θεσσαλικό κάμπο.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει στην Άνω Πόλη σπίτια-δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, όπως τον Πύργο Χατζηκώστα, το αρχοντικό Αλεξούλη και το αρχοντικό Πετράκη, με τα αγάλματα να πλαισιώνουν την κορυφή του. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε τα τρία λιθόκτιστα γεφύρια στις όχθες του Άμυρου ποταμού και τον ναό του Αγίου Αντωνίου.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Αγιά είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι, ώστε να έχει την ευκαιρία να γευτεί τα εξαιρετικά φρούτα της περιοχής (διαθέτει εξαιρετικά μήλα και κεράσια) και να απολαύσει τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου στα παράλια της.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP