Βαμβακού

Βαμβακού

Η Βαμβακού αποτελεί ένα πανέμορφο χωριό της Λακωνίας, κτισμένο στη δυτική πλευρά της ψηλότερης κορυφής του Πάρνωνα σε υψόμετρο 950 μέτρων και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Tρίπολη και 38 χιλιομέτρων από την Σπάρτη.

Ένα καταπράσινο χωριό με ατέλειωτο δάσος, κατάφυτο από καρυδιές, καστανιές, πλατάνια, λουλούδια, πανέμορφες βρύσες και μεγάλη ποικιλία πουλιών. Το χωριό κρατάει ακόμα την παραδοσιακή γραμμή σε όλα του τα σπίτια.

Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία και η αγροτική παραγωγή. Η περιοχή φημίζεται για το αρωματικό τσάι και την εύγευστη ρίγανη.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα δύο καταφύγια της Βαμβακούς που είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν, τη γραφική πλατεία, με τον τεράστιο πλάτανο, την πλατεία του Προφήτη Ηλία και το δάσος του "θηλυκού" βουνού του Πάρνωνα, ο οποίος είναι προσπελάσιμος πλέον.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει σύντομες διαδρομές προς άλλα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα, όπως είναι η Αράχωβα, η Βαρβίτσα, η Μεγάλη Βρύση, τα Βρέσθενα, ο Άγιος Πέτρος, η Καστανίτσα, τα Τζίτζινα (Μονή Αγίων Αναργύρων), ο Κοσμάς και διασχίζοντας συνεχώς πυκνότατο δάσος από έλατα και καστανιές το καλοκαίρι μπορεί να αντικρύσει την πανέμορφη θάλασσα του Αγίου Ανδρέα.

Αξίζει να παρευρεθείτε στα πανηγύρια του χωριού, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος (26 και 27 Ιουλίου), το Δεκαπενταύγουστο και το Πάσχα.

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2733 360413           (+30) 2733 051209          (+30) 2733 052199                (+30) 2733 051242

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP