Βαμβακού

Βαμβακού

Η Βαμβακού αποτελεί ένα πανέμορφο χωριό της Λακωνίας, κτισμένο στη δυτική πλευρά της ψηλότερης κορυφής του Πάρνωνα σε υψόμετρο 950 μέτρων και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Tρίπολη και 38 χιλιομέτρων από την Σπάρτη.

Ένα καταπράσινο χωριό με ατέλειωτο δάσος, κατάφυτο από καρυδιές, καστανιές, πλατάνια, λουλούδια, πανέμορφες βρύσες και μεγάλη ποικιλία πουλιών. Το χωριό κρατάει ακόμα την παραδοσιακή γραμμή σε όλα του τα σπίτια.

Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία και η αγροτική παραγωγή. Η περιοχή φημίζεται για το αρωματικό τσάι και την εύγευστη ρίγανη.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα δύο καταφύγια της Βαμβακούς που είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν, τη γραφική πλατεία, με τον τεράστιο πλάτανο, την πλατεία του Προφήτη Ηλία και το δάσος του "θηλυκού" βουνού του Πάρνωνα, ο οποίος είναι προσπελάσιμος πλέον.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει σύντομες διαδρομές προς άλλα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα, όπως είναι η Αράχωβα, η Βαρβίτσα, η Μεγάλη Βρύση, τα Βρέσθενα, ο Άγιος Πέτρος, η Καστανίτσα, τα Τζίτζινα (Μονή Αγίων Αναργύρων), ο Κοσμάς και διασχίζοντας συνεχώς πυκνότατο δάσος από έλατα και καστανιές το καλοκαίρι μπορεί να αντικρύσει την πανέμορφη θάλασσα του Αγίου Ανδρέα.

Αξίζει να παρευρεθείτε στα πανηγύρια του χωριού, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος (26 και 27 Ιουλίου), το Δεκαπενταύγουστο και το Πάσχα.


ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP