Σκάλα

Σκάλα

Mεσογειακή κωμόπολη, χτισμένη σε εύφορη περιοχή, 44 χλμ. νοτιοανατολικά της Σπάρτης. Κοντινότερες παραλίες με πεντακάθαρα νερά είναι η Τρίνισα και η Κυανή Ακτή.

Η ίδρυση της Σκάλας ανάγεται στους χρόνους της Ενετικής κατοχής των παραλίων της Λακωνικής κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας στην λοιπή Ελλάδα. Δεν έχει αποδειχθεί αν ήταν κατά την πρώτη ή κατά την δεύτερη περίοδο της Ενετοκρατίας. Πιθανότερο μάλλον κατά την πρώτη. 'Ελαβε και εξακολουθεί να έχει την ονομασία Σκάλα (=λιμάνι, όρμος στάθμευσης πλοίων).

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Σωτήρα και τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης ανεξακρίβωτης ταυτότητας, τα δύο ποτάμια του κάμπου, τον ιστορικό Ευρώτα και τον πολύτιμο για τις γεωργικές καλλιέγιες της περιοχής Βασιλοπόταμο. Επίσης, το μνημείο του Παλαιομονάστηρου.

Στα νότια 6 χλμ. από τη Σκάλα εκτείνεται η μεγαλύτερη παραλία της Λακωνίας, η Τρίνισα. Η ίδια, καθώς και η κοντινή παραλία Κυανή Ακτή, φημίζονται για τα πεντακάθαρα νερά τους.

Η οικονομία της Σκάλας και της ευρύτερης περιοχής βασίζεται κυρίως στην γεωργία. Καλλιεργούνται κυρίως εσπεριδοειδή με κύριο εκπρόσωπο τους την ποικιλία πορτοκαλιών Βαλέντσια. Ο Δήμος Σκάλας είναι η κύρια πηγή παραγωγής πορτοκαλιών Βαλέντσια στην Ελλάδα, κηπευτικά θερμοκηπίου και υπαίθρια, ελιές (λαδολιές και βρώσιμες) και κρασί.

Στις 25 - 26 Ιουλίου πραγματοποιείται γιορτή Αγίας Παρασκευής πολιούχου του χωριού.

Επιπλέον, η Σκάλα μπορεί να γίνει ορμητήριο για τις εκδρομές σας για τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής όπως ο Mυστρά, το Σπήλαιο του Δυρού και η Mονεμβασιά.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP