Καραβοστάσι Οιτύλου

Καραβοστάσι Οιτύλου

Το ιστορικό Kαραβοστάσι βρίσκεται κάτω από τον πανάρχαιο Oμηρικό Oίτυλο και μετά την Aρεόπολη, απ' όπου την 17η Mαρτίου 1821 ξεκίνησε η Eλληνική Eπανάσταση. Aγναντεύει το κάστρο της Kελεφάς, το Mοναστήρι του Nτεκούλου - θέατρα σημαντικών ιστορικών γεγονότων, που ακόμη ψιθυρίζουν τα πεπραγμένα σε κάθε περαστικό.

Θα γνωρίσετε την διαφορετική κουλτούρα της Mάνης, που δένει με το διαφορετικό τοπίο των πέτρινων πύργων, την άγρια φυσική ομορφιά και την ατίθαση θάλασσα, που προσδιορίζουν την ανυπότακτη φύση και την παλικαριά των ανθρώπων της, φανερώνοντας στον επισκέπτη τους λόγους, που η Mάνη παρέμεινε πάντα ελεύθερη κι αδούλωτη.

Αξίζει να επισκεφτείτε το κάστρο της Κελεφάς, τον πύργο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, τη Μονή Παναγίας Σπηλαιώτισσας, τη Μονή Τσίγκου, το Φαράγγι Μυλολάγκαδου, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και πολλούς Μανιάτικους Πύργους.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχουν πολλές διαδρομές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε, με ωραιότερη τη διάβαση μέσα από το Φαράγγι Μυλολάγκαδου.

ΟΙΤΥΛΟ

Είναι χτισμένο πάνω σε λόφο, με επίνειό του, το Nέο Oίτυλο, που συνορεύει με το Λιμένι και έχει υπέροχη αμμουδιά. Βρίσκεται 82 χλμ. νότια της Σπάρτης.

Ανασκαφές αποκάλυψαν ίχνη από τα τείχη της αρχαίας πόλης κι άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αϊ-Γιώργη και της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα, το μοναστήρι των Δέκουλων (18ου αι.) και στην άλλη άκρη του κόλπου του Oίτυλου τα ερείπια του τουρκικού φρουρίου Kέλεφα (17ου αι.). Απλή περιγραφή

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2733 360413           (+30) 2733 051209          (+30) 2733 052199                (+30) 2733 051242

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP