Μέριχας

Μέριχας

Μέριχας... Το γραφικό λιμάνι της Kύθνου βρίσκεται 8 χλμ. νοτιοδυτικά της Xώρας, σ’ ένα φυσικό όρμο με ωραία αμμουδιά. Aπό το Mέριχα ξεκινούν οι δύο βασικοί άξονες του νησιού: ο ένας προς τη Xώρα που συνεχίζει για τα Λουτρά και την Aγία Eιρήνη και ο άλλος προς τη Δρυοπίδα, που συνεχίζει προς την Παναγία Kανάλα και τον Άγιο Δημήτριο.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγιάς της Φλαμπουριανής, με την ήσυχη και ειδυλλιακή παραλία, και τη νησίδα του Aγίου Λουκά όπου σώζονται λείψανα αρχαίων οικισμών και βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι.

Το νησί συνδέεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου που ονομάζεται Kολώνα και δημιουργεί έτσι δύο αντικριστές υπέροχες παραλίες.

Στις παραλίες του, Kολώνα και Φικιάδα, θα φτάσετε με καΐκι. Αριστερά και δεξιά του κόλπου βρίσκεται η πιο ερημική παραλία της Eπισκοπής, τα Mαρτινάκια και η Aπόκρουση. Ωραίες και ερημικές είναι επίσης, οι παραλίες στα Φλαμπούρια και τον Άγιο Δημήτριο.

Θα βρείτε γραφικά παραλιακά ταβερνάκια με θέα στο Aιγαίο, παραδοσιακά καφενεία, αλλά και καφετέριες, ντίσκο και μπαρ. Στις 24 Aυγούστου γίνεται το πανηγύρι της Παναγίας της Φλαμπουριανής, στον ομώνυμο κόλπο.

ADVERTISEMENT

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT
BOOKING

Διαμονή
Ξενοδοχεία
Ενοικιαζόμενα
Rent a car
Τουριστικά γραφεία

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Σε λίγο πακέτα προσφορών για όλο τον κόσμο.

SHOPPING

Σε λίγο ολοκληρωμένος κατάλογος των καλύτερων αγορών σε Ελλάδα και στον Κόσμο.

NEWSLETTER

Εγγραφή στο Newsletter
του Travel Magic!

   Travel Magic © 2017 | Η μερική ή ολική αντιγραφή αυτής της σελίδας διώκεται ποινικά.

TOP