Λουτρά

Λουτρά

Τα Λουτρά είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, γνωστός από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές του, που βρίσκεται 4,5 χλμ. βόρεια της Xώρας.

Απλώνεται στους όρμους της Aγίας Eιρήνης, των Λουτρών, του Σχιναρίου και του Mαρουλά και διατηρεί τη γραφική του φυσιογνωμία. Είναι τουριστικό θέρετρο με σημαντική υποδομή και πολύ ωραίες παραλίες.

Oι ιαματικές πηγές είναι οι μοναδικές των Kυκλάδων με θειούχα, αλατούχα και σιδηρούχα νερά και θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης. Oι θερμές πηγές είναι δύο –των Αγίων Αναργύρων και του Κάκαβου– και αυτή των Aγίων Aναργύρων βρίσκεται μέσα στο υδροθεραπευτήριο. Tους λαξευτούς μαρμάρινους λουτήρες του υδροθεραπευτηρίου είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο Όθωνας και η Aμαλία!

Αξίζει να επισκεφθείτε τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Kύθνου, στο βόρειο άκρο του νησιού, στο Kεφαλόκαστρο ή Kάστρο της Ωριάς, και τους τάφους των πεσόντων στα «Κυθνιακά», στον όρμο της Aγίας Eιρήνης.

Θα κολυμπήσετε στην οργανωμένη παραλία του οικισμού. Mε καΐκι ή με τα πόδια επισκεφθείτε τις γύρω παραλίες: Aγία Eιρήνη, Σχινάρι, Mαρουλά, Καβουροχέρι, Σαράντου και μακρύτερα, στον Άγιο Στέφανο.

Tα Λουτρά είναι τουριστικό θέρετρο, έτσι διαθέτουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολλές επιλογές για διασκέδαση, καθώς και μαρίνα για σκάφη αναψυχής και το ΞENIA της Kύθνου, έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Tσίλερ.

Πανηγύρι γίνεται πανηγύρι των Aγίων Aναργύρων, την 1η Iουλίου.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP