Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία

Παραλιακό χωριό, 26 χιλιόμετρα βόρεια της Χώρας των Κυθήρων.  Η Αγία Πελαγία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε λόφο με θέα την Πελοπόνησσο.

Το λιμάνι του χωριού συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Νεάπολη της Πελοποννήσου σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια στιγμή η Αγία Πελαγία έχει εξελιχθεί σε παραθεριστικό κέντρο με αξιόλογη υποδομή.

Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασσά, το οποίο έταξε και έχτισε ένας καπετάνιος που μετέφερε κρασί και το πλοίο του ναυάγησε στην περιοχή, αλλά και το εκκλησάκι της Αγίας Πατρικίας, κοντά σε λιμανάκι-καρνάγιο, 2,5 χιλιόμετρα βόρεια της Αγίας Πελαγίας.

Η Κεντρική παραλία του χωριού είναι ιδανική για παιδιά, με πεντακάθαρα και ρηχά νερά. Νότια, σε μικρή απόσταση, υπάρχουν πολλές παραλίες. Κολυμπήστε στα νερά της παραλίας Φυρή Άμμος (με μικρό κόκκινο βοτσαλάκι), στην παραλία της Κακής Λαγκάδας με το εντυπωσιακό φαράγγι και την παραλία του Λορέντζου.

 

Αν βρεθείτε στην περιοχή τον Αύγουστο, μπορείτε να λάβετε μέρος στους αγώνες beach-volley που διοργανώνει ο σύλλογος «Πορφυρίς».

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2736 031213           (+30) 2736 031206          (+30) 2736 033199                (+30) 2736 033203

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP