Καραβάς

Καραβάς

Πανέμορφο μικρό χωριουδάκι, με άφθονα τρεχούμενα νερά, πλατάνια, αμυγδαλιές και περιβόλια. Ο Καραβάς απέχει 27 χιλιόμετρα από τη Χώρα των Κυθήρων, όπου στις γραφικές ταβέρνες του θα απολαύσετε τοπικές γεύσεις και φρέσκα θαλασσινά.

Το χωριό είναι πολύ γραφικό και θεωρείται ένα από τα ωραιότερα στο νησί, καθώς έχει αρκετά παραδοσιακά σπίτια αρχιτεκτονικής με επιρροές από την Πελοπόννησο.

Αποτελείται από πολλούς οικισμούς χτισμένους αμφιθεατρικά σε χαμηλούς λόφους με καλλιέργειες ελιάς, και μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με πλούσια βλάστηση, λαγκαδιές με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Παναγιάς Δέσποινας (με θέα στην Αγία Πελαγία και το ακρωτήριο Μαλέας), του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Προκοπίου. Επίσης, το λαγκάδι του Καραβά, το οποίο εκτείνεται μέχρι την Πλατιά Άμμο. Θα απολαύσετε μια ονειρεμένη διαδρομή, μέσα από πλατάνια, δίπλα σε πηγές με κρυστάλλινο νερό και θα ξεκουραστείτε στους ειδικό διαμορφωμένους Χώρους.

Θα κολυμπήσετε στην εκτεταμένη παραλία της Πλατιάς Άμμου, τρία χιλιόμετρα βόρεια του Καραβά. Εξαιρετικές ακόμα οι παραλίες των Φούρνων και του Αγίου Νικολάου.

Τον Αύγουστο ο σύλλογος «Πορτοκαλιά» οργανώνει αγώνες μπάσκετ στο Κριθάρειο γήπεδο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2736 031213           (+30) 2736 031206          (+30) 2736 033199                (+30) 2736 033203

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP