Καψάλι

Καψάλι

Γραφικό χωριό με μεγάλη τουριστική κίνηση, τρία χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας ων Κυθήρων. Το Καψάλι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό χτισμένο κατά μήκος δύο όμορφων απάνεμων κόλπων με αμμουδιά που σχηματίζουν ωμέγα με μια στενή χερσόνησο, χωρίζοντας το λιμάνι της περιοχής.

Η τοποθεσία του χωριού προσφέρει υπέροχη θέα στην Χώρα με το Κάστρο της, το μοναστήρι του ευαγγελιστή Ιωάννη, και προς τα νότια τη νησίδα Χύτρα με το Κρητικό πέλαγος.

Στο λιμάνι του χωριού θα δείτε να δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και ο φάρος,

Από το Καψάλι εκτελούνται ξεναγήσεις προς τη βραχονησίδα Χύτρα ή Αυγό (το όνομά της περιγράφει το σχήμα της), όπου στο εσωτερικό της υπάρχει μεγάλη σπηλιά με μπλε φωσφορίζοντα νερά και φώκιες.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη θαλάσσια σπηλιά, στην είσοδο του όρμου του Καψαλιού και το μοναστήρι του «Αγίου Ιωάννου στον γκρεμό» όπου σύμφωνα με το θρύλο μόνασε ο Άγιος και ξεκίνησε τη συγγραφή της Αποκάλυψης, την οποία ολοκλήρωσε στην Πάτμο. Βρίσκεται σε κατάφυτη περιοχή, σκαρφαλωμένο σε απόκρημνη πλαγιά πάνω από το χωριό.

Θα κολυμπήσετε στην εκτεταμένη παραλία του Χωριού, ιδανική για παιδιά, η οποία διαθέτει εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η πολυσύχναστη παραλία Χαλκός, του Βρουλέα με το ψαράδικο λιμανάκι και η Φυρή Άμμος.

Στο Καψάλι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, δημοτικό κάμπινγκ και τα καλύτερα μπαρ του νησιού. Φροντίστε εγκαίρως για κρατήσεις δωματίων.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2736 031213           (+30) 2736 031206          (+30) 2736 033199                (+30) 2736 033203

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP