Διακόφτι

Διακόφτι

Ένα μικρό ήσυχο ψαροχώρι με ωραία αμμουδιά, 30 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Χώρας των Κυθήρων. Το Διακόφτι έχει αναπτυχθεί αρκετά κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς εδώ κατασκευάστηκε το καινούργιο σύγχρονο λιμάνι των Κυθήρων.

Η παραλία του χωριού είναι ιδανική για παιδιά, καθώς τα νερά είναι ρηχά και γαλαζοπράσινα και το χρώμα της άμμου κατάλευκο. Κατά μήκος της παραλίας θα δείτε παραδοσιακά σπίτια, ταβέρνες και καφετέριες.

Παραδοσιακά μικρά καΐκια και βάρκες ελλιμενίζονται στον μικρό παλιό μώλο του χωριού, ενώ απέναντι, στα Μακρυκύθηρα, ή αλλιώς “το νησί των λογοτεχνών”, βρίσκεται το λιμάνι του νησιού των Κυθήρων το οποίο συνδέεται με το χωριό με μια γέφυρα. Τα δυνατά ρεύματα που διαρρέουν τον κόλπο έχουν αφήσει την μοναδική παραλία του Διακοφτιού ανεπηρέαστη από το λιμάνι.

Στο βουνό πάνω από το Διακόφτι, σε μια περιοχή με ωραία θέα, βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Μονής (1840). Είναι αφιερωμένο στο Σωτήρα Χριστό και γιορτάζει στις 6 Αυγούστου. Τα κελιά παραχωρούνται σε προσκυνητές μετά από συνεννόηση με τον ηγούμενο. Η θάλασσα είναι υπήνεμη και εξαιρετική. Αν σας αρέσει η απομόνωση, προτιμήστε το νησάκι Μακρυκύθηρα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο ψαροντούφεκο στις γύρω απόκρημνες ακτές.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 27360 31213           (+30) 27360 31206          (+30) 27360 34102                (+30) 27360 33203

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP