Κύθηρα

Κύθηρα

Με εκπληκτική Θέα στον όρμο του Καψαλίου και τη θάλασσα, η πρωτεύουσα των Κυθήρων ή Χώρα, ξεχωρίζει για τον παραδοσιακό οικισμό με τα άσπρα σπίτια, τα στενά δρομάκια, τις εκκλησιές και κυρίως το ενετικό κάστρο της.

Στη Χώρα η εικόνα είναι παραμυθένια. Ξεκινήστε την περιπλάνηση στα σοκάκια της, με τα αρχοντικά και τις κατοικίες των παλιών ευγενών. Τα σπίτια, χτισμένα το ένα κοντά στο άλλο, και οι δρόμοι ανάμεσά τους στενοί με καμάρες, ακολουθούν τη λιτή νησιωτική αρχιτεκτονική, με έντονο το ενετικό στοιχείο.

Δείτε το Κάστρο Χώρας, το οποίο δεσπόζει πάνω από τον οικισμό της και υπήρξε η έδρα του Ενετού διοικητή του νησιού, ωστόσο η οικοδόμησή του ξεκίνησε τους υστεροβυζαντινούς χρόνους. Στο εσωτερικό του υπάρχουν βυζαντινοί ναοί και αρκετά οικοδομήματα που σώζονται μέχρι σήμερα ενώ στο Μέγαρό του, άλλοτε κατοικία του Ενετού Προβλεπτή και αργότερα του Άγγλου Αρμοστή, στεγάζεται σήμερα το Ιστορικό Αρχείο των Κυθήρων, με πλούσιο υλικό από την περίοδο της ενετοκρατίας.

Γνωρίστε το Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί μία σημαντική συλλογή από τα ευρήματα του νησιού, αλλά και το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων που βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς, καθώς διατηρεί κείμενα και έγγραφα από το 16 αιώνα. Επίσης, μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας, θα ταξιδέψει το νου μέχρι τη γέννηση της Αφροδίτης.

Θα κολυμπήσετε στο Καψάλι, με την όμορφη αμμουδιά και θα απολαύσετε τη διαμονή σας σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακά ξενοδοχεία. Υπάρχουν επίσης πανσιόν και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Φροντίστε όμως να κλείσετε έγκαιρα, γιατί η κίνηση είναι πολύ μεγάλη.

 

Γραφικές ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία, μικρά μπαράκια και καφετέριες εξασφαλίζουν τη διασκέδαση σας, ενώ το καλοκαίρι οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2736 031213           (+30) 2736 031206          (+30) 2736 033199                (+30) 2736 033203

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP