Σέρβια

Σέρβια

Είναι χτισμένη δίπλα στο βραχώδη λόφο με τα ερείπια της ομώνυμης μεσαιωνικής πόλης που έλεγχε το πέρασμα από τη Δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλία.

Η γέφυρα των Σερβίων είναι σήμερα η μεγαλύτερη της Ελλάδας (1.372 χλμ.) και εξακολουθεί να ελέγχει το πέρασμα προς τη Θεσσαλία. Στην ιστορία των Σερβίων παραπέμπουν σήμερα το βυζαντινό κάστρο (560 μ.Χ.) και οι βυζαντινές εκκλησίες. Ανάμεσά τους η μεγάλη τρίκλιτη βασιλική των Κατηχουμένων, η βασιλική των Αγίων Θεοδώρων, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και η παλαιά σπηλαιοεκκλησιά του Αγίου Γεωργίου.

Αξίζει να επισκεφθείτε το νεολιθικό οικισμό όπου οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως πέντε αλλεπάλληλες οικοδομικές φάσεις και την ακρόπολη όπου σώζονται ερείπια κτιρίων, στρατώνες, η κατοικία του διοικητή κ.ά. Η περιοχή γύρω από τον οικισμό παρουσιάζει φυσικές ομορφιές που προδιαθέτουν τον επισκέπτη για μικρές εκδρομές και εξερευνήσεις.

Πολύ κοντά στην πόλη, η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, κατάλληλη για ψάρεμα, κολύμπι και κωπηλασία, δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο. Άγρια φυσική ομορφιά απολαμβάνει κανείς στο φαράγγι των Σερβίων με τα ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα βράχια, όπου τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας περιπατητικός διάδρομος που το έχει κάνει βατό για μικρούς και μεγάλους.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2464 3 50125           (+30) 2464023333          (+30) 2464021198                (+30) 2464021198

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP