Κοζάνη

Κοζάνη

Η πόλη της Κοζάνης απέχει 500 χλμ. από την Αθήνα και 129 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Η πρωτεύουσα του νομού είναι μια ζωντανή, σύγχρονη πόλη με έντονες αντιθέσεις. Ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και στενά σοκάκια, παλιά αρχοντικά και μοντέρνα κτίρια, μεγάλα σύγχρονα καταστήματα και μικρά παραδοσιακά μαγαζιά συνθέτουν την εικόνα της. Κι ανάμεσα σ’όλα αυτά το σήμα κατατεθέν της πόλης η "βόλτα", ο κεντρικός δρόμος με ζωηρή κίνηση χειμώνα – καλοκαίρι. Στους περιπάτους σας στην πόλη θα δείτε τα αρχοντικά του Γρήγορου Βούρκα 1748, του Ευαγγέλου Βαμβακά 1786, και του Βούρκα –Κατσικά 1762, τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου η παλαιότερη της Κοζάνης, στο κέντρο πάρκου και το δημοτικό άλσος Κιουρί, όπου εκτρέφονται ευγενή θηράματα.

Επισκεφθείτε επίσης το μοναστήρι της Ανάληψης όπου θα θαυμάσετε τα υπέροχα υφαντά που φτιάχνουν οι καλόγριες στον αργαλειό και τις εκκλησίες που βρίσκονται στους λόφους και τα υψώματα της πόλης: τον 'Αγιο Σαράντη, τον Προφήτη Ηλία, τον 'Αγιο Φανούριο, τους Αγίους Θεοδώρους, την Αγία Κυριακή ( Σιώτοπο), τον 'Αγιο Αθανάσιο και τον 'Αγιο Νικάνορα. Για την ιστορία της Κοζάνης θα ενημερωθείτε στα αξιόλογα μουσεία της.

Την πολιτιστική ζωή της πόλης προάγουν η Κινηματογραφική Λέσχη Κοζάνης, το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (έτος ίδρυσης 1936), η θεατρική ομάδα «Θεατροδρόμιο», οι τοπικές εφημερίδες και οι χορωδίες της. Το καθιερωμένο Kοζανίτικο Καρναβάλι διαρκεί από την Πέμπτη της Τυροφάγου μέχρι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με μεγάλο γλέντι και παραδοσιακές εκδηλώσεις: το έθιμο των Φανών, σατιρικές θεατρικές εκδηλώσεις, το « Στενό της Αμαρτίας» και η παρέλαση του καρνάβαλου, που τον οδηγούν στην κεντρική πλατεία τα εντυπωσιακά άρματα και οι « φανοί».

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στην Κοζάνη

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP