Κουφονήσια

Κουφονήσια

Αφεθείτε στις εικόνες του τόπου, γνωρίστε τα έθιμα των κατοίκων, χαρείτε την ηρεμία στις απόμερες παραλίες και απολαύστε σε αφθονία ολόφρεσκο ψάρι στα γραφικά ταβερνάκια.

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Κάτω και Επάνω Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν ακατοίκητο, ενώ χαρακτηριστικό του νησιού είναι το εκκλησάκι της Παναγίας που είναι χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια στο μόλο. Αξίζει να το επισκεφθείτε για τις μαγευτικές του παραλίες...

Στο Επάνω Κουφονήσι, το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Κυκλάδων, θα σας καλωσορίσει ο λευκός ανεμόμυλος που δεσπόζει στα αριστερά του λιμανιού και η γραφική εικόνα των ψαράδων στα καΐκια τους. Πιο πάνω απλώνεται η χώρα με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα.

Όμορφες αμμώδεις παραλίες θα σας υποδεχτούν σε όλο το μήκος της ακτής του νησιού. Τις ήρεμες αμμουδιές διαδέχονται άγρια βράχια και σπηλιές σκαμμένες από το κύμα. Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξετυλίγεται παράλληλα με τη νότια ακτογραμμή του νησιού, θα μπορείτε να επιλέξετε την παραλία που σας ταιριάζει. Μερικές από τις επιλογές που έχετε είναι η παραλία Χαροκόπου και η Πλατιά Πούντα που προσελκύουν και τον περισσότερο κόσμο, ο Φανός και το Πορί.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το αλιευτικό καταφύγιο, το καρνάγιο, τους μύλους και τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Νικόλα και του Προφήτη Ηλία. Τις βραδιές με πανσέληνο θα απολαύσετε εικόνες που θα σας γοητεύσουν. Η θέα της Κέρου στο σεληνόφως είναι μοναδική αφού, σύμφωνα με τους ντόπιους, μοιάζει μέσα στη νύχτα με ξαπλωμένο γυναικείο κυκλαδίτικο ειδώλιο.

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε την Κέρο για κολύμπι, στο λιμανάκι του Παριανού, αλλά και για να θαυμάσετε από εκεί τη μαγευτική ανατολή του ηλίου.

Πληροφοριες νομού ή νησιού - link

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam vitae elit libero. Sed quis ipsum augue. Proin nec sagittis risus, vitae viverra tellus. Sed hendrerit sed tellus tempor ultrices. Sed accumsan consectetur vulputate. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

ADVERTISEMENT

Ζήστε την εμπειρία σας στα Κουφονήσια

Ήλιος & Θάλασσσα

Περισσότερα

Θεματικές Διαδρομές

Περισσότερα

Τέχνη & Πολιτισμός

Περισσότερα

Υγεία & Ευεξία

Περισσότερα

Προσκυνηματικός Τουρισμός

Περισσότερα

Γαστρονομία

Περισσότερα

Γάμοι & Γαμήλια ταξίδια

Περισσότερα

Αθλητισμός & Προπόνηση

Περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση

Περισσότερα

ADVERTISEMENT

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Διαμονή

Φαγητό

Εκδρομές

Διαμονή

Παραλίες

Αξιοθέατα

Διαμονή

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP