Τιγκάκι

Τιγκάκι

Μικρός παραθεριστικός οικισμός στη βόρεια ακτή του νησιού στην τοποθεσία του Aσφενδιού, μόλις 11 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Κω, με περίπου 250 μόνιμους κατοίκους. Το Τιγκάκι έχει μεγάλη τουριστική κίνηση, χάρη στη μικρή της απόσταση από την πόλη της Kω, τα ρηχά νερά, τη λευκή άμμο και την πληθώρα επιλογών για σπορ και διασκέδαση.

Η παραλία στο Τιγκάκι είναι από τις πιο αγαπητές, γιατί τα ρηχά νερά της είναι ιδιαίτερα φιλόξενα και για τα παιδιά. Εκτείνεται σε μήκος 10 χιλιομέτρων κι έχει βραβευτεί πολλές φορές με «Γαλάζια Σημαία», όχι μόνο για την άρτια οργάνωση αλλά και για την προσεγμένη εμφάνισή της. Εκτός από το μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της, οι λάτρεις του σέρφινγκ θα την αγαπήσουν πραγματικά για τα κύματα που δημιουργούνται στα ανοιχτά της. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα θαλάσσια σπορ αλλά δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία, στο Τιγκάκι θα βρουν σχολή εκμάθησης θαλάσσιων σπορ.

Διαθέτει όλων των ειδών τα καταλύματα, που είναι χτισμένα διάσπαρτα μέσα σε καταπράσινη περιοχή, ιδανική τοποθεσία για ήρεμες διακοπές.

Στο Tιγκάκι υπάρχει ένας σημαντικός υγροβιότοπος που φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών τα οποία βρίσκουν καταφύγιο εκεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ ένα σημείο της αμμουδιάς του επιλέγει η γνωστή θαλάσσια χελώνα, caretta-caretta για να αφήσει τα αυγά της.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2242 360400           (+30) 2242 022222          (+30) 2242 051200                (+30) 2242 054200

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP