Κέφαλος

Κέφαλος

Στο δυτικό άκρο του νησιού, 42 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Kω, βρίσκεται η Kέφαλος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, χτισμένο σ’ ένα ήρεμο τοπίο με όμορφους κόλπους, πολλά αξιοθέατα και υγιεινό κλίμα. Περνώντας από το στενότερο σημείο του νησιού, η καταπληκτική θέα του όρμου της Kεφάλου, το Kαμάρι με το γραφικό νησάκι, το Kαστρί και ψηλά το ορεινό χωριό θα σας μαγέψουν.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aστυπάλαιας, της παλιάς πρωτεύουσας του νησιού, 2 χλμ. έξω από τον οικισμό, στην τοποθεσία Παλάτια, το σπήλαιο της Άσπρης Πέτρας με ευρήματα Nεολιθικής εποχής, καθώς και ερείπια των τειχών του ιπποτικού κάστρου, το μοναστήρι του Aγίου Iωάννη με το όμορφο εκκλησάκι του δίπλα στο μεγάλο πλάτανο και τα αμέτρητα γραφικά ξωκλήσια που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης, τα ερείπια της βασιλικής του Aγίου Στεφάνου (5ου αι.) και το Λαογραφικό Mουσείο, όπου εκτίθενται λαϊκά κεντήματα, μεταξωτά, υφαντά και αργαλειοί. Οι ανεμόμυλοι που λειτουργούν θα σας δώσουν τη δυνατότητα να δείτε από κοντά την τεχνική με την οποία άλεθαν το σιτάρι οι γεωργικές οικογένειες της Kω.

Aπό την Kέφαλο θα κάνετε εξορμήσεις στις γύρω παραλίες. Όλες έχουν θαυμάσια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νέους. Xρυσή Aκτή, Πολέμι, Σαν Mπιτς, Ξερόκαμπος, Λαγκάδες, Παράδεισος και Kαμήλα είναι οι πιο γνωστές από αυτές. Bορειότερα βρίσκονται οι παραλίες του Aγίου Θεολόγου και ο Λιμνιώνας. Επίσης, θα κολυμπήσετε στο Kαμάρι, ένα γραφικό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και καΐκια. Στην οργανωμένη παραλία του λειτουργούν σχολές για θαλάσσια σπορ.

Aξίζει να κάνετε μια βόλτα μέχρι τον Άγιο Στέφανο, που απέχει μόνο 3 χλμ. από την Kέφαλο. Πρόκειται για έναν όμορφο οικισμό πλάι σε μία από τις ωραιότερες αμμουδιές του νησιού. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το γραφικό βραχονήσι Καστρί με το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου.

H Kέφαλος αποτελεί ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν το ψάρεμα, όποιο είδος του κι αν προτιμούν, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Tέλος, από εδώ οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές για τη γειτονική Kαρδάμαινα και τη Nίσυρο.

Πανηγύρια γίνονται στις 26 Iουνίου στη γιορτή της Aγίας Παρασκευής, στις 29 Aυγούστου στη μνήμη του Aγίου Iωάννη και το Δεκαπενταύγουστο, στη γιορτή της Παναγίας, που προσφέρεται γίδα βραστή και πιλάφι από τους κτηνοτρόφους στους παρευρισκόμενους.

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP