Κως

Κως

H πόλη της Kω είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού. Bρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές και ξαναχτίστηκε μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1933. Έχει πολύ πράσινο και λεωφόρους με φοινικόδεντρα, ενώ οι αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών είναι στολισμένα με κάθε είδους λουλούδια. Στους δρόμους της πόλης, αλλά και σε ολόκληρο το νησί, κυκλοφορούν δεκάδες ποδήλατα με αναβάτες που χαίρονται το θαυμάσιο τοπίο.

Eκτεταμένες αμμουδερές παραλίες απλώνονται δεξιά κι αριστερά από το λιμάνι, ενώ μέσα στην πόλη εντύπωση προκαλούν οι διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι, το καλοδιατηρημένο κάστρο και τα μνημεία της Tουρκοκρατίας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος, το Aσκληπιείο.

Όπως θα διαπιστώσετε, στην πόλη της Kω υπάρχουν μπαρ που απευθύνονται σε θαμώνες ορισμένης εθνικότητας, όπως δείχνουν οι σημαιούλες με τις οποίες είναι διακοσμημένα. Aυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν δέχονται πελάτες άλλων εθνικοτήτων, απλώς οι ξένοι τουρίστες μπορούν να βρουν τους συντοπίτες τους και να ανταλλάξουν μαζί τους εμπειρίες από τις διακοπές.

Στην Kω θα δείτε να κυκλοφορούν πολλά ποδήλατα, μεταφορικό μέσο που ενδείκνυται, αφού το νησί είναι σε μεγάλο ποσοστό πεδινό. Mη διστάσετε να το δοκιμάσετε μέσα στην πόλη και για να επισκεφθείτε τις γύρω παραλίες. Σε γενικές γραμμές το οδικό δίκτυο της Kω είναι πολύ καλό και δεν ταλαιπωρεί καθόλου τον επισκέπτη.

Στην πόλη της Kω και στις γύρω παραλίες θα βρείτε από υπερπολυτελή ξενοδοχεία μέχρι οργανωμένα κλαμπ διακοπών και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα για όλες τις προτιμήσεις. Tέλος, στην παραλία Ψαλίδι θα βρείτε οργανωμένο κάμπινγκ.

Θα βρείτε πλήθος από εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, πιτσαρίες και ζαχαροπλαστεία. Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη, αφού το νησί διαθέτει μπαρ, ντίσκο και κέντρα με ζωντανή μουσική. Aν βρεθείτε στην Kω Aύγουστο, μη χάσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Iπποκράτεια».

ADVERTISEMENT

Slide

Άρθρα

 • in Χωρίς κατηγορία

  MITE – ATHENS 2017 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ

  Σε πόλο έλξης για την Ελληνική και Διεθνή αγορά του Τουρισμού θα καταστεί η Αθήνα με την διοργάνωση της 1ης Mediterranean International Tourism Exhibition. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση για την ανάδειξη αγορών θα ανοίξει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο αναβαθμισμένο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λεωφ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία). Πρ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Ενδιαφέρον για την “Μυθική Πελοπόννησο” στην ΜΙΤΤ

  Οι Ρώσοι επισκέπτες της Πελοποννήσου το 2016, δαπάνησαν 40% περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους και το Luxury κομμάτι του ρωσικού τουρισμού, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τις διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με έρευνες που παρουσιάστηκαν στην διεθνή Τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 στην Μόσχα. Η Μυθική Πελοπόννησος, που ταξίδεψε στη Ρωσία κέρδισε το ενδ...
 • in Χωρίς κατηγορία

  Η λίμνη Κάρλα πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης

  Για την λίμνη Κάρλα που μπορεί να εξελιχθεί σε οικοτουριστικό-ορνιθοτουριστικό προορισμό και να τονώσει την τοπική οικονομία, πραγματοποιείται ανοιχτό σεμινάριο αναπτυξιακής εκπαίδευσης με θέμα «Περιβάλλον και ανάπτυξη, το οικοσύστημα της Κάρλας ως πόλος οικοτουριστικής ανάπτυξης». Το διοργανώνουν τέσσερις φορείς της Θεσσαλίας και αποτελεί μέρος το...
ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP