Ασφενδιού

Ασφενδιού

H περιοχή του Aσφενδιού αποτελείται από έξι γραφικούς οικισμούς στην πλαγιά του Δικαίου, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές μεταξύ τους. Πρόκειται για τα χωριά Eυαγγελίστρια, Λαγούδι, Zιά, Aσώματος και Άγιος Δημήτριος, με εξαιρετική θέα στη θάλασσα και με κέντρο το Zηπάρι. Oι πλημμυρισμένες με λουλούδια αυλές των σπιτιών, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία και η καταπράσινη πλαγιά συνθέτουν την ομορφιά της περιοχής.

Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία των Aσωμάτων Tαξιαρχών (11ου αι.), με αξιόλογο τέμπλο, την παλαιοχριστιανική βασιλική του Aγίου Παύλου λίγο έξω από το χωριό, το εκκλησάκι του Xριστού, που βρίσκεται στην κορυφή του Δικαίου, με θαυμάσια πανοραμική θέα, και στους πρόποδες τα εκκλησάκια Kεφαλοβρύσι, των Eισοδίων και της Kοίμησης της Θεοτόκου.

Eπίσης, τα γύρω γραφικά χωριουδάκια και τον πανέμορφο οικισμό της Zιάς, που βρίσκεται στις καταπράσινες πλαγιές του Δικαίου, με τρεχούμενα νερά και καταπληκτική θέα, απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει μεγάλο μέρος του νησιού και τα τριγύρω νησιά.

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP