Αντιμάχεια

Αντιμάχεια

Παραδοσιακό αγροτικό χωριό που αποτελείται από τέσσερις οικισμούς και βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Κω. Η Αντιμάχεια απέχει 23 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και έχει περίπου 2000 κατοίκους, που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα.

Aποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο και βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο. Δίπλα της βρίσκεται το ενετικό κάστρο, που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Aσφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στο Mαστιχάρι, λιμανάκι με αμμουδιά και αρκετή τουριστική κίνηση.

Αξίζει να επισκεφθείτε το ενετικό κάστρο της Αντιμάχειας, από το οποίο σώζονται τα τείχη, οι δεξαμενές νερού και οι δύο βυζαντινές εκκλησίες, το μύλο του Παπά που λειτουργεί μέχρι σήμερα, το Aντιμαχιώτικο Σπίτι, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και τους ανεμόμυλους, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Η Αντιμάχεια σφύζει από ζωή και κέφι σε διάφορες παραδοσιακές γιορτές, όπως η γιορτή των Αγίων Αποστόλων στις 30 Ιουνίου, το Δεκαπενταύγουστο με τα παραδοσιακά του πανηγύρια, η Γιορτή του Μελιού στα τέλη του καλοκαιριού με άφθονο μέλι και γλυκά, προσφορά στους επισκέπτες, αλλά και η Γιορτή του Κρασιού στις αρχές Σεπτεμβρίου με το κρασί και τους μεζέδες να μοιράζονται υπό τη συνοδεία μουσικής και χορού, που κρατούν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2242 360400           (+30) 2242 022222          (+30) 2242 051200                (+30) 2242 054200

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP