Άγιος Φωκάς

Άγιος Φωκάς

Παραθαλάσσιος οικισμός της Κω με ραγδαία τα τελευταία χρόνια τουριστική ανάπτυξη. Ο Άγιος Φωκάς βρίσκεται οχτώ χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Kω και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε υψίστης σημασίας τουριστικό θέρετρο.

Κοντά στην παραλία Θέρμες και στο Ψαλίδι, χαρακτηρίζεται από μία ευρεία γκάμα ξενοδοχειακών μονάδων, από ξενοδοχεία χαμηλού κόστους σε πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και από ποικιλία στην εστίαση, με παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και εστιατόρια πολυτελείας με διεθνή κουζίνα.

Στις Θέρμες υπάρχει μια μικρή παραλία με μαύρο βότσαλο και μέσα στη θάλασσα αναβλύζουν θερμές πηγές, ενώ ταβερνάκια και καντίνες θα σας προμηθεύσουν με τα απαραίτητα.

Ο Άγιος Φωκάς, ωστόσο, έχει αρχαιολογική αξία δεδομένου ότι είναι μία από τις περιοχές του νησιού που κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς ήδη χρόνους. Οι Θέρμες που ακολουθούν, μόλις δύο χιλιόμετρα δυτικά, με τις γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ιαματικές πηγές μαζί με το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο ύψωμα πάνω από την παραλία και τους επιβλητικούς βράχους, αποτελούν έναν ακόμη λόγο για να φτάσετε ως εκεί.

Χρήσιμα Τηλέφωνα


Δημαρχείο:                       Αστυνομικό Κέντρο:         Πυροσβεστικό Κέντρο:           Κέντρο Υγείας:
(+30) 2242 360400           (+30) 2242 022222          (+30) 2242 051200                (+30) 2242 054200

Άρθρα

ADVERTISEMENT

Πατήστε εδώ
TOP